Marc Serra, regidor de BComú.

Marc Serra: “Lamentem que les conclusions de la Comissió sobre multireincidència no recullin l’opinió dels experts”

BComú ha presentat un seguit de propostes avalades per experts i basades en la reducció de desigualtats, però denuncien que el govern ni les ha valorades ja que l’únic objectiu era legitimar l’increment de penes. Els comuns demanen la revisió de la categoria 'multireincident', més recursos per a la detecció del crim organitzat i els treballs en benefici de la comunitat com alternativa a la sanció econòmica, entre d’altres

El regidor de Barcelona en Comú i exresponsable de Drets de Ciutadania, Marc Serra, ha explicat avui que “després de moltes setmanes de treball, ens trobem amb una Comissió d’estudi sobre multireincidència que no ha recollit les reserves ni posicionaments majoritàriament contraris” i que només ha estat “un teatre per validar l’augment de penes que el govern del PSC ja tenia planejat”. En aquest sentit, Serra ha lamentat “que les conclusions de la comissió no recullin l’opinió dels experts i que el govern no hagi volgut valorar ni una sola de les solucions alternatives avalades pels compareixents”.

Pel que fa a les propostes dels comuns, destaquen una revisió més estricta de la categoria de ‘multireincident’ per centrar els esforços del sistema penal i penitenciari en aquells individus que acumulen un historial extens de reincidència delictiva; estendre mesures de seguretat com la llibertat vigilada als casos greus de multireincidència patrimonial i dotar de recursos especialitzats als cossos policials per detectar la criminalitat organitzada. La proposta de BComú incideix també en els treballs en benefici de la comunitat com alternativa a les sancions, “ja que imposar una multa econòmica a qui no té recursos materials pot acabar provocant la reincidència precisament per poder cobrir la despesa d’aquesta multa” ha explicat Serra. Aquestes mesures s’han demostrat exitoses front un punitivisme que aprofundeix en les causes materials que provoquen la multireincidència.

Per acabar, el regidor Serra ha volgut destacar les contradiccions d’altres espais polítics que han donat suport a les conclusions d’aquesta Comissió a l’Ajuntament: “Cal tenir en compte que tant la Conselleria de Justícia d’ERC com el Ministeri de Justícia del PSOE s’han posicionat en contra de la reforma que proposen aquestes conclusions. Això evidencia que els grups municipals d’ERC i del PSC no responen a un anàlisi tècnic, sinó a una visió essencialment partidista de la política municipal”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.