Plenari Bcomu

Les bases de BComú voten ‘No’ als pressupostos de Collboni

El plenari de l’organització descarta per aclaparadora majoria un xec en blanc als pressupostos del govern del PSC, després de 9 mesos de propostes programàtiques sense resposta i el rumb cap a la dreta del govern

El Plenari de Barcelona en Comú s’ha reunit aquesta tarda a l’Espai Bonnemaison per analitzar el moment polític actual amb la mirada posada en la votació dels pressupostos municipals presentats pel govern del PSC, que tindrà lloc el pròxim 22 de març. Després d’un ampli període de debat al conjunt de l’organització, el Plenari de BComú ha acordat àmpliament aquest vespre (165 a favor de votar NO als pressupostos, 5 en contra i 5 blancs) que el grup municipal dels comuns voti ‘No’ als pressupostos 2024 del govern de Collboni al Ple de l’Ajuntament d’aquest divendres.

En concret, la pregunta plantejada al Plenari ha estat: «En cas que el PSC mantingui la seva negativa a acordar un govern progressista ampli abans del Plenari Municipal del 22 de març, dones el teu suport a la decisió de votar en contra dels pressupostos municipals de 2024?».

El plenari de BComú ha descartat majoritàriament un xec en blanc als pressupostos de l’alcalde Collboni, després de 9 mesos de plantejar-li propostes programàtiques que no han rebut resposta i el rumb cap a la dreta del govern del PSC, que en aquest temps ha desfet projectes emblemàtics del mandat d’Ada Colau, molt apreciats per la ciutadania, com per exemple l’eliminació del servei de cures VilaVeïna, el fre als eixos verds, les noves traves en la connexió del tramvia per la Diagonal i, a més, la manca de fermesa necessària per limitar l’arribada de creuers, els pisos turístics o mantenir la prohibició de més hotels al centre de Barcelona.

Pels comuns és evident que, per defensar un model de ciutat on les barcelonines siguin al centre front els especuladors, és necessari un govern progressista ampli. Això és el que ha defensat sempre BComú, tant en campanya com des de que va fer confiança a Jaume Collboni, com a mal menor, perquè fos l’alcalde de Barcelona i evitar així un govern de dretes a la ciutat com el que representava Xavier Trias, que es va presentar a les eleccions municipals de maig de 2023 deixant clar que volia desfer tota l’obra de govern de l’alcaldessa Ada Colau.

El Plenari de BComú ha constatat que el grup municipal s’ha mantingut ferm en la seva aposta per un govern d’esquerres ampli i sempre ha estat obert al diàleg amb el PSC, però lamentablement en aquests mesos el govern Collboni no ha mostrat voluntat de construir un govern estable, ampli i fort que doni resposta a les urgències habitacionals i socials de la ciutat i que és l’opció que més suma amb els darrers resultats electorals a la mà.

BComú no comparteix que el PSC demani als grups de l’oposició que li aprovem uns pressupostos sense abans haver pogut parlar de les polítiques i de quin model de ciutat defensen les mateixes. El model de ciutat depèn de les aliances que triï l’alcalde i BComú no està disposada a córrer el risc de què qüestions bàsiques per la ciutadania, com la regulació del preu del lloguer o la reserva del 30% d’habitatge protegit, s’acabin acordant amb la dreta i sota la pressió dels grans poders econòmics.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.