Roda de premsa de la portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz.

Janet Sanz: “Al govern de Collboni hi ha opacitat per explicar què vol dir un pressupost prorrogat, amb retallades i aturada d’inversions”

La portaveu del grup municipal de BComú ha presentat les iniciatives a les comissions de gener, amoïnada per les retallades en drets i serveis socials com ara el telèfon del suïcidi, el dentista municipal o les beques de creació. Sanz creu que la ciutadania té dret a conèixer les retallades i ha lamentat que “la manca de voluntat política del PSC per aprovar el pressupost provoca que la ciutadania acabi pagant aquesta inactivitat”

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha presentat avui les iniciatives de la formació a les primeres comissions municipals del 2024, destacant la preocupació que generen les retallades en drets i serveis socials fruit de la pròrroga de pressupostos. Tal i com ha explicat Sanz, els comuns “portem mesos advertint que això podia passar: la manca de voluntat política del PSC per aprovar pressupostos i arribar a acords necessaris per la ciutat ens porta a que la ciutadania acabi pagant aquesta inactivitat”.

Aquesta retallada de més de 140 milions d’euros ja comença a veure’s reflectida en la reducció del 30% a les beques Barcelona Crea, en les retallades de personal a VilaVeïna, en l’aturada de projectes com la unió del tramvia o el carril bici per plaça Catalunya i, potencialment, en “serveis que corren risc com el telèfon del suïcidi, el dentista i psicòleg municipals, el control de plagues o el canguratge públic”. Per aquest motiu, BComú ha presentat un prec on demana al govern de Collboni que expliqui les retallades que acometrà, les primeres des de l’època Trias, ja que “hi ha opacitat al govern de Collboni per explicar què vol dir un pressupost prorrogat, amb retallades i aturada d’inversions” segons Sanz.

Incrementar la mobilitat en bicicleta

D’altra banda, els comuns s’han mostrat especialment sorpresos per la nova restricció que prohibeix el trànsit en bicicleta o patinet per 25 vies de Ciutat Vella, tot i que sí permet el trànsit de vehicles a motor, com cotxes i motocicletes, pel mateix espai. Tal com ha explicat Sanz, “pel que fa a la bicicleta, Collboni està molt a prop del que estan fent alcaldes del PP amb Vox a la resta de ciutats” i és per això que els comuns demanaran un Pla de foment de la bicicleta 2024-30 que expliciti quants quilòmetres de carril bici faran, a més d’altres mesures, per tal d’arribar a una quota modal del 10% els propers 6 anys. “Necessitem saber quina estratègia té per a la bicicleta aquest govern municipal: quants quilòmetres de carril projecta, què passarà amb els carrils dels pressupostos participatius, garantirà itineraris segurs per nens i nenes?” ha afegit Sanz.

Per concloure, la portaveu de BComú ha anunciat que presentaran una iniciativa per limitar la massificació turística fruit dels creuers, ja que segons ha explicat Sanz “aquest novembre hem sabut que al 2023 s’ha assolit la xifra de 3,5 milions de creueristes que estava prevista pel 2030: això és gravíssim, dona una imatge de desgovernança i barra lliure amb els creueristes que impacta de forma molt greu als barris més saturats turísticament del centre”. Així mateix, BComú presentarà una altra iniciativa per garantir que l’Antic Teatre esdevindrà aviat equipament públic, tal i com s’havia acordat el mandat passat.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.