Intervenció de la regidora Carol Recio al Plenari de BComú de juliol.

Festa del desè aniversari aquest setembre i un Congrés el 2025: BComú es preparara per guanyar de nou Barcelona

La regidora Carol Recio ha afirmat al Plenari de la formació: «Seguirem fent una oposició valenta per guanyar el 2027" i el portaveu, Max Cahner, considera que el procés congressual ha de servir per enfortir l’organització i «liderar la propera dècada de progrés» a la ciutat

Deu dies després del seu desè aniversari, Barcelona en Comú confirma que ho celebrarà el pròxim 14 de setembre amb una jornada oberta a la Nau Bostik, i també inicia el camí cap el seu Congrés. La proposta és que tingui lloc l’estiu vinent, com ha plantejat la direcció de la formació aquest dissabte al Plenari, que ha aplegat prop de 200 activistes a la seu del carrer Marina.

Els comuns constaten el tancament d’un cicle polític, que a la darrera dècada ha comportat grans canvis al mapa polític, i que ara es troben davant una nova etapa diferent a la que els va portar a guanyar l’alcaldia de Barcelona el 2015. És per això que BComú, tal com explica el seu portaveu, Max Cahner, «necessita ressituar-se» per no perdre la «capacitat de transformació» i amb el repte més immediat d’enfortir-se i de tornar a guanyar les eleccions municipals el 2027. Més enllà d’aquest propòsit, en aquesta nova etapa política i organitzativa els comuns engeguen «un procés congressual que ens permeti liderar la propera dècada de progrés a la nostra ciutat», ha dit Cahner, i ho faran «de la mà del conjunt d’activistes, simpatitzants i totes aquelles persones que vulguin sumar-s’hi».

En aquest sentit, moltes de les intervencions de les activistes han posat l’accent en què el procés de debat congressual sigui obert a la ciutadania, així com en la necessitat d’incrementar la participació en els moviments socials i en les mobilitzacions que s’estan donant, que denuncien la Barcelona en venda de Collboni i reclamen un model de ciutat que els comuns comparteixen.

El Plenari ha comptat amb la intervenció de Carol Recio en nom del grup municipal. La regidora ha instat a que el nou cicle polític sigui “il·lusionant”. Al seu parer, “BComú estem ben posicionades per ser l’alternativa, som la veu més nítidament d’esquerres a la ciutat, mentre ERC és una veu submisa al PSC i aquest mira cap a la dreta de la mà dels lobbies. BComú seguirem fent una oposició valenta per guanyar el 2027”, ha assegurat Recio.

El Congrés, que està previst que se celebri d’aquí un any, comptarà amb una ponència política marc «que parli dels nostres valors feministes, ecologistes, antiracistes, de defensa dels serveis públics i del dret a l’habitatge que dóna protagonisme als barris», avança el portaveu de BComú. D’aquesta ponència en beuran la resta de documents, «que giraran al voltant de les grans lluites a la nostra ciutat com la gentrificació, l’accés als serveis bàsics, el dret a l’espai públic, i un model econòmic just i sostenible». A més, hi haurà una altra ponència organitzativa «que permeti disposar d’un esquelet organitzatiu alineat amb les prioritats polítiques i estratègiques dels propers anys», afegeix Cahner.

«L’objectiu és treballar-ho tot de manera participativa amb el conjunt de l’organització mitjançant processos de debat i grups de treball oberts», conclou el portaveu.

Calendari del procés congressual

En les pròximes setmanes, l’Executiva definirà el procés congressual a un any vista i presentarà els objectius del mateix a la Coordinadora, a més de mantenir reunions amb el Grup Municipal, els seus equips tècnics i els espais de participació del partit.

Passat l’estiu, la Coordinadora convocarà un Plenari monogràfic per explicar el procés i els objectius del Congrés. A partir d’aquí es definirà un calendari de reunions internes per preparar les ponències inicials i el pla d’acció. Així mateix, la intenció es dur a terme trobades amb moviments socials, entitats i personalitats properes per compartir els objectius congressuals, escoltar i recollir propostes.

Durant el primer semestre de 2025, tindrà lloc el debat sobre les ponències i el pla d’acció i hi haurà el període d’esmenes. La data exacta del Congrés la decidirà el Plenari de BComú després d’aquest estiu.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.