El regidor de BComú Guille López (Foto: Carlota Serarols).

Els comuns demanen al Gobierno que intervingui per evitar la tala d’arbres al Parc Joan Miró de Barcelona

Els diputats de SUMAR-ECP Eloi Badia i Júlia Boada han demanat a la vicepresidenta Ribera que intervingui per evitar la tala de 119 arbres del Parc Joan Miró tal com va fer amb les obres a Atocha el gener passat. El regidor de BComú Guille López diu que "no es pot sacrificar durant 5 anys un dels pocs parcs que tenim a l’Eixample, on ja patim un gran dèficit d’espais verds i de socialització"

Els diputats de SUMAR-ECP Eloi Badia i Júlia Boada han presentat avui una pregunta a la Mesa del Congrés dels Diputats per instar la vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecológica, Teresa Ribera, a mediar entre l’Ajuntament de Barcelona, els veïns de l’Eixample i la Generalitat de Catalunya per tal d’evitar la tala de 119 arbres del Parc Joan Miró i buscar un espai alternatiu per les obres. Al text presentat a la Mesa, els diputats dels comuns destaquen que Ribera ja es va oferir el passat 18 de gener a mediar amb Martínez-Almeida, alcalde de Madrid, per evitar la tala d’arbrat urbà als entorns de l’Estació d’Atocha, i troben que seria coherent amb aquesta postura fer el mateix en el cas barceloní.

L’escrit destaca, també, que durant el mandat passat l’Ajuntament va emetre un informe desfavorable a la tala d’aquests 119 i va proposar com a alternativa traslladar les obres al carrer Tarragona. El diputat Eloi Badia, que era el regidor d’Emergència Climàtica en el moment de redactar aquest informe, ha assenyalat que “l’Eixample és el districte amb menys verd per habitant de Barcelona, és absolutament primordial protegir l’arbrat que ens proporciona serveis ambientals, salut i qualitat de vida”. En la mateixa línia, el regidor Guille López ha explicat que “no es pot sacrificar durant 5 anys un dels pocs parcs que tenim a l’Eixample, on ja patim un gran dèficit d’espais verds i de socialització” i ha destacat que el Parc Joan Miró “és un parc guanyat pels veïns als anys 80 amb arbrat ja consolidat, la tala no té cap mena de sentit i no entenem com no s’estan realitzant tots els esforços des del govern municipal per trobar una alternativa”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.