Ada Colau i Jaume Asens a la manifestació a Istanbul a l'espera de salpar amb la Flotilla rumb a Gaza.

BComú signa el manifest de ‘Rumbo Gaza’ en suport a la Flotilla de la Llibertat

El portaveu de la formació i responsable d’Internacional, Max Cahner, participa a la missió humanitària per portar aliments, medicaments i aigua potable a la població palestina de la Franja de Gaza, juntament amb la líder dels comuns, Ada Colau, l’advocat i exdiputat Jaume Asens, i centenars d’activistes

La Coordinadora de Barcelona en Comú ha signat el manifest de ‘Rumbo a Gaza’ en suport a la Flotilla de la Llibertat, que en aquests moments és a Istanbul pendent de poder salpar cap a la Franja de Gaza amb l’objectiu de trencar el bloqueig que l’Estat d’Israel imposa a la zona des de fa 18 anys. Centenars d’activistes i observadors dels Drets Humans i professionals de la medicina de 40 nacionalitats embarcaran per fer arribar 5.500 tones d’ajuda humanitària i intentar posar fi a la situació de fam imposada deliberadament pel govern de Netanyahu sobre els més de 2,3 milions d’habitants de la Franja de Gaza.

El manifest denuncia el genocidi que des del 7 d’octubre el govern de Netanyahu està cometen a la Franja de Gaza: «Després de 6 mesos d’atacs indiscriminats, Israel ha assassinat a més de 35.000 persones, més de 14.000 infants, i hi ha més de 12.000 desapareguts i 71.000 ferits. El 70% de les àrees urbanes han estat destruïdes, milers de persones han estat detingudes i sotmeses a condicions infrahumanes i el ministre de seguretat amenaça avui en exterminar-les». És per això que la missió humanitària de la Flotilla per la Llibertat fa una crida a «la societat civil, les organitzacions i totes les persones del món» a denunciar aquest «bloqueig criminal i genocidi retransmès en directe», i a reclamar a les institucions que «compleixin amb les seves obligacions i fer tot el possible per aturar la barbàrie».

La Flotilla de la Llibertat deixa en evidència «la inoperància dels estats en la defensa dels Drets Humans» i que «no n’hi ha prou en denunciar les injustícies sinó que cal fer tot el possible per aturar-les», perquè la població palestina segueix patint i morint cada dia. “Quan els governs fracassen, nosaltres naveguem!”, clamen les activistes internacionals.

Manifest i adhesions aquí.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.