BComú proposarà al plenari una declaració institucional en reconeixement a les alertadores Itziar González i Lourdes Conesa

La proposició que presentarà el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, insta a l’Ajuntament de Barcelona a reparar “els danys patits” per les denunciants i a “refermar el seu compromís amb la lluita contra el frau i la corrupció”

Barcelona en Comú proposarà al ple del Consell Municipal del pròxim divendres que aprovi una declaració de “reconeixement institucional” a l’ex-regidora de Ciutat Vella, Itziar González, i a la funcionària municipal Lourdes Conesa, pel seu paper d’alertadores en la denúncia de les irregularitats en la concessió de llicències de HUTS entre el 2005 i el 2009, i a impulsar d’ofici “els canals legalment establerts perquè es pugui produir un procés de reparació pels danys patits que eviti una revictimització”.

La proposició que presentarà el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, insta a l’Ajuntament de Barcelona a reparar “els danys patits” per les denunciants i a “refermar el seu compromís amb la lluita contra el frau i la corrupció”

Recordem que el 8 de setembre passat la secció 10 de l’Audiència de Barcelona va condemnar 17 persones per suborn, prevaricació i falsedat en la tramitació de llicències de pisos turístics a Ciutat Vella entre el 2005 i el 2009. Un llarg procés en que les alertadores no s’han sentit prou recolzades per l’Ajuntament tal com han manifestat als mitjans, tot i que el consistori ha actuat com a acusació i ha cobert les despeses d’advocat i procurador de González i Conesa, aleshores treballadores municipals, que van denunciar els fets “patint greus amenaces i conseqüències per a la seva salut, vida personal i professional”.

La proposició del grup de BComú, que presentarà el regidor dels comuns de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, insta a manifestar el compromís de l’Ajuntament de Barcelona “de revisar i enfortir els mecanismes interns de l’administració local per garantir els drets de tots els treballadors i treballadores municipals que denunciïn pràctiques fraudulentes o corruptes” al consistori. El grup de govern demana també al Congrés dels Diputats que treballi amb les entitats i òrgans especialitzats en la matèria per tal d’enriquir el projecte de Llei de protecció a informants “perquè sigui una eina eficaç per a la salvaguarda de les persones que denuncien irregularitats relacionades amb el frau i la corrupció, contribuint així al foment d’una cultura d’integritat i ètica públiques”.

Finalment, BComú vol que el Plenari de l’Ajuntament de Barcelona refermi el seu compromís amb la lluita contra el frau i la corrupció “i per la protecció de totes aquelles persones que informen sobre els mateixos, per una ciutat més lliure, oberta i democràtica”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.