Roda de premsa de la portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz.

BComú proposa retirar l’espectacle per promocionar la Fòrmula 1 a Passeig de Gràcia

La portaveu del grup municipal, Janet Sanz, demana que l'Ajuntament retiri el seu suport i finançament: “Barcelona no necessita exhibicions de cotxes, el que necessita són polítiques per reduir la contaminació i el soroll”. Els comuns demanen també la transformació de 15 patis anuals dins el Pla de Transformació de Patis front als 3 planificats pel govern i la sanció efectiva de les promocions que no compleixin la reserva del 30%

Davant l’alarma que ha generat l’anunci d’un road show al Passeig de Gràcia per promocionar el Gran Premi de Fòrmula 1, el grup municipal de Barcelona en Comú presentarà una proposició a la Comissió del mes d’abril per demanar la retirada d’aquest espectacle. Així ho ha explicat la portaveu, Janet Sanz, que considera que “Barcelona no necessita exhibicions de cotxes; el que necessita Barcelona són polítiques valentes per reduir la calor, la contaminació i el soroll, propostes dirigides a combatre l’emergència climàtica”. Els comuns consideren que l’espectacle de F1 ja té prou coneixement per part de la ciutadania i no cal promocionar-lo, menys encara a un espai de la ciutat que ja es troba massificat pel turisme com és Passeig de Gràcia i que el que necessita és, precisament, mesures de contenció d’aquesta massificació. “Necessitem un govern municipal que prioritzi polítiques que posin en el centre la vida, el que el sentit comú demana al segle XXI”, ha conclòs Sanz.

A més a més, els comuns presentaran també dos precs per defensar la salut a les escoles i el dret a l’habitatge. El primer proposa que el govern municipal no desmantelli el Pla de Transformació de Patis i recuperi el ritme de transformació d’entre 15 i 17 patis anuals amb el que s’havia actuat fins ara, tot comptant amb la participació de les comunitats educatives en la definició dels nous patis. El segon demana que l’Ajuntament de Barcelona impulsi polítiques d’habitatge per arribar a l’ampliació del parc públic de fins a 5.000 habitatges que serien possibles gràcies a l’esforç dels últims vuit anys, tot reforçant l’aplicació de la normativa vigent del 30% d’habitatge assequible a les noves promocions i grans rehabilitacions de barris tensionats. Des del juny passat, l’Ajuntament de Barcelona no ha comprat cap finca pública, malgrat haver-ne passat 200 per tanteig i retracte, i no ha posat cap sanció pels casos on no s’està aplicant la norma del 30%.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.