Ada Colau al Ple de l'Ajuntament de Barcelona.

BComú prioritza habitatge, Superilla i drets socials per un acord de govern i pressupostos a Barcelona

Els comuns han presentat al PSC un document que recull les prioritats per establir les bases d’un acord de mandat amb un govern progressista i ampli al front, que defineixi el model de ciutat pels propers anys

Barcelona en Comú, en el marc de les negociacions de pressupostos, ha fet entrega d’un document al PSC per tal d’establir les bases d’un acord de mandat amb un govern progressista i ampli al front. El text defineix les tres prioritats per la ciutat: habitatge i massificació turística, transformació verda amb model Superilla i inversió social ampliant drets en salut, cures, educació i cultura. Barcelona té una llarga tradició d’esquerres i, en les darreres eleccions, la ciutadania va tornar a escollir una majoria progressista que fa ineludible un acord de mandat del qual han de sortir objectius i projectes amb la màxima ambició: un govern ampli i estable que estigui a l’alçada dels reptes presents i futurs i un model de ciutat que pugui donar resposta a les principals preocupacions de la ciutadania.

Entre les polítiques que destaca el document, podem trobar el manteniment del 30%, la compra d’edificis residencials per destinar-los a lloguer assequible i la regulació dels lloguers de temporada. També la rehabilitació de 4.000 habitatges a Besòs-Maresme, la reducció de creuers o la prohibició de nous hotels al centre. En l’eix urbanístic, destaquen la connexió del tramvia sense dilacions, l’impuls de nous eixos verds amb el model Superilla de Consell de Cent i l’ampliació de la xarxa de bici. Per últim, pel que fa als drets socials, els comuns proposen consolidar el dentista públic, impulsar una òptica municipal, mantenir i estendre VilaVeïna, el Concilia i el Konsulta’m+22, continuar amb els programes Protegim escoles i Transformem els patis, l’habilitació d’un servei de psicologia a les escoles públiques o l’ampliació de 800 places d’Escoles Bressol Municipals.

El document dels comuns vol evitar que futurs acords puntuals amb els grups de la dreta acabin provocant retallades en drets socials o desmuntant la Barcelona justa i sostenible que s’ha construït durant els últims 8 anys. És per això que es vinculen la negociació dels pressupostos, la conformació d’un govern ample i estable i les línies mestres per tot el mandat.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.