Manifestació pel dret a l'empadronament per a tothom.

BComú per la no discriminació i el dret a l’empadronament

La formació s’ha adherit al comunicat ‘Pel dret a la salut i a l’educació, pel padró per a totes. Discriminació ni a Ripoll ni enlloc’

Fa uns dies va saltar als mitjans de comunicació la notícia que l’alcaldessa de Ripoll, coneguda per defensar polítiques d’extrema dreta, està negant l’empadronament, i en conseqüència l’accés a l’educació i la salut, a persones migrades que resideixen a la capital del Ripollès. Davant aquesta flagrant vulneració de drets, Barcelona en Comú s’ha adherit al comunicat ‘Pel dret a la salut i a l’educació, pel padró per a totes. Discriminació ni a Ripoll ni enlloc’, promogut per la Coordinadora Obrim Fronteres i la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCat), juntament amb organitzacions i veïnes de Ripoll.

En el comunicat s’exigeix a l’Ajuntament de Ripoll que «garanteixi de manera immediata l’accés al padró de totes les persones residents en el seu municipi» i, d’altra banda, als Departaments de Salut i d’Educació de la Generalitat, que prenguin «mesures per garantir que totes les persones poden rebre atenció sanitària i que totes les criatures i joves fins a 16 anys estan escolaritzades i ho siguin en escoles públiques quan així ho sol·licitin».

Així mateix, s’assenyala que, «tot i que Ripoll és el cas més mediàtic ara mateix, són molts els ajuntaments que incompleixen la llei en relació amb el padró i neguen l’accés a aquest tràmit, així com als serveis bàsics de salut, educació o serveis socials».

Les organitzacions i persones signants en suport «a les veïnes de Ripoll que veuen els seus drets vulnerats» es comprometen a denunciar «qualsevol discriminació cap a la població d’origen estranger a Ripoll o a qualsevol municipi».

Llegeix el comunicat aquí 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.