Acte de suport internacional al Nouveau Front Populaire francès, organitzat per BComú.

BComú participa a l’acte de suport internacional al candidat del ‘Nouveau Front Populaire’ de França a l’exterior, Maxime Da Silva

L’exalcaldessa de Barcelona i líder dels comuns, Ada Colau, intervindrà a l'acte que tindrà lloc aquesta tarda a la seu del carrer Marina

Els comuns han expressat aquests dies el seu suport a la candidatura del Nouveau Front Populaire de França, la coalició que agrupa les principals forces progressistes (França Insubmisa, Partit Socialista, Ecologistes i Partit Comunista, entre d’altres) per fer front al lepenisme i que diumenge passat aconseguia el segon lloc a la primera volta de les eleccions legislatives. El repte ara és frenar l’extrema dreta a la segona volta, el 7 de juliol.

És per això que BComú s’ha posat a disposició del Nouveau Front Populaire, que aquesta tarda celebrarà un acte a la seu dels comuns amb diferents veus internacionals per fer costat a Maxime Da Silva, de la França Insubmisa, el candidat dels francesos residents a l’exterior (Espanya, Portugal, Andorra i Mònaco), un jove de 31 anys defensor de la justícia social i els drets humans. Obrirà l’acte Ada Colau, alcaldessa de Barcelona de 2015 a 2023 i actual presidenta del grup municipal, i també hi intervindran presencialment: la militant feminista Martha Pecina; el president de Francesos del Món, Pierre Boisbunon; els sindicalistes del sector educatiu Claire Ducruet (responsable de SNUipp) i Gilles Mathis (SNES); el president del Consell Consular de Madrid, Pablo Quintana; el diputat del PSC al Parlament de Catalunya, Alberto Bondesio, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Camil Ros. Així mateix, parlaran via online: Fabian Figueiredo, president del grup parlamentari del Bloco de Esquerda portuguès; Nadège Abomangoli, exdiputada de la França Insubmisa, i el senador socialista francès, Yan Chantrel. Conduirà l’acte la també candidata suplent Inès Chevalier.

Fa uns dies, just abans de la primera volta, Ada Colau va publicar un vídeo a les seves xarxes on expressava el seu «suport total» al Nouveau Front Populaire de França i felicitava a totes les formacions progressistes que han fet possible aquesta unió, a més de demanar el vot a les ciutadanes franceses que viuen a Barcelona. La líder dels comuns mostrava la seva preocupació com a ciutadana europea «per l’auge de l’extrema dreta i la seva promoció del racisme, del masclisme, de l’homofòbia i dels discursos d’odi», però també per impulsar «polítiques de desigualtat i de destrucció i mercantilització dels serveis públics».

Davant d’això, Colau considera la coalició del Nou Front Popular una «inspiració» unitària que dona «esperança» per a frenar a l’extrema dreta a França i que, més enllà, la líder dels comuns espera afavoreixi la coordinació de les forces progressistes al conjunt d’Europa per tal d’aturar el feixisme arreu i «defensar un futur millor per a les pròximes generacions». Un futur «on defensem el dret a l’habitatge front a l’especulació i polítiques sostenibles front el canvi climàtic; on cuidem els treballadors amb millors condicions laborals i la pujada del salari mínim; on defensem serveis públics bàsics com l’educació i la sanitat, i on defensem la cultura i la llibertat front a la censura que està intentant introduir l’extrema dreta allà on governa».

En el seu missatge a les xarxes, l’exalcaldessa de Barcelona acabava amb una crida a «seguir construint plegades una Europa que defensi de veritat un futur en llibertat, igualtat i fraternitat».

L’acte tindrà lloc aquest dimarts a les 19.30 hores a la seu dels comuns al carrer Marina, serà íntegrament en francès i es podrà seguir per streaming.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.