La regidora i portaveu adjunta del grup municipal de BComú, Janet Sanz (Foto: Carlota Serarols).

BComú arrenca el compromís del govern municipal per suspendre llicències de pisos turístics als edificis on conviuen amb veïns

Janet Sanz: “No volem que es renunciï a cap instrument legal, demanem la proactivitat del govern municipal per revocar llicències turístiques especialment als edificis on conviuen amb veïns i veïnes”. La proposició defensada per la portaveu dels comuns insta a inspeccionar els centenars de pisos turístics en aquesta situació i que no han fet efectiva les seves llicències d’HUT per procedir a suspendre-les

La portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz, ha presentat una proposició a la Comissió d’Urbanisme per tal que el govern municipal mantingui la fórmula per suspendre les llicències de pisos turístics que conviuen en edificis amb veïns i veïnes, com ja s’ha fet amb 89 llicències des que aquesta via fos ideada pel cas de l’edifici del carrer Tarragona el mandat passat. Segons ha explicat Sanz, “la nostra sorpresa ha estat conèixer que l’actual govern municipal sembla haver congelat aquesta via, per això presentem aquesta proposició: no volem que es renunciï a cap instrument legal, demanem la proactivitat del govern municipal per revocar llicències turístiques especialment als edificis on conviuen amb veïns i veïnes”.

La iniciativa neix de la preocupació per la notícia recent que el govern municipal havia decidit aturar aquesta via en plena crisi habitacional, i entenent que aquesta inacció comportava el risc de consolidar l’increment de fins a 900 pisos turístics als quals es podria suspendre la llicència. “L’any 2015 vam haver de capgirar una situació que era un absolut nyap: una barra lliure del senyor Trias que havia multiplicat per tres els apartaments turístics a la ciutat, i nosaltres vam regular-ho” ha recordat Sanz, que ha celebrat el vot conjunt avui de les forces progressistes dels comuns, ERC i PSC a la proposició: “constatem que hi ha un consens polític i social per reduir el nombre de pisos turístics a Barcelona”. La proposició insta també al govern municipal a inspeccionar els centenars de pisos turístics que conviuen amb veïns i veïnes, que no han fet efectiva la llicència d’HUT des de fa mesos i fins i tot anys, i demana que procedeixi a suspendre-les.

 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.