Manifestació al barri del Turó de la Peira per recuperar el servei de Pediatria.

BComú aconsegueix l’acord municipal per mantenir l’atenció pediàtrica a tots els CAP de Barcelona

La regidora Gemma Tarafa ha explicat que la concentració pediàtrica amaga una mancança de professionals i ha assenyalat que "pel 95% de nens i nenes de la nostra ciutat el que va bé és un pediatra accessible i de proximitat". A més de garantir professionals a tots els CAP de la ciutat, la proposició de BComú dona suport a la petició dels veïns i veïnes del Turó de la Peira per tenir un bus llançadora fins al seu nou centre de referència

La portaveu adjunta del grup municipal de BComú, Gemma Tarafa, ha presentat una proposició a la Comissió de Drets Socials per tal de fer front a l’abandonament que estan patint les famílies a Barcelona amb la concentració pediàtrica. Aquesta decisió de la Conselleria de Salut suposa concentrar els i les pediatres en uns pocs centres multidisciplinars el que, d’una banda, pot oferir un millor tractament a infants amb condicions cròniques, però dificulta moltíssim l’atenció primària d’infants amb condicions puntuals que ara han de traslladar-se fins a 2 quilòmetres des de casa seva en lloc de ser atesos al seu centre de referència. “És un model que respon més a la mancança de professionals que a una evidència científica” ha explicat Tarafa, ja que “pel 95% de nens i nenes de la nostra ciutat el que va bé és un pediatra accessible i de proximitat”.

En aquest sentit, BComú ha proposat que l’Ajuntament arribi a un acord en el marc del Consorci de Salut per garantir que els 53 CAP de la ciutat comptaran amb un especialista en Pediatria com a mínim un matí i una tarda a la setmana. Tal com ha explicat Tarafa, “l’atenció primària és la porta d’entrada al nostre sistema nacional de salut, la joia de la corona que hem de cuidar molt més”. Així mateix, la proposició dona suport a la demanda específica dels veïns i veïnes del Turó de la Peira, que denuncien que ara han de desplaçar-se 1,5km fins al nou centre de Pediatria a Rio de Janeiro, i demanen comptar amb un bus llançadora des del seu CAP. La proposició ha estat aprovada amb els vots favorables de 36 dels 41 regidors.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.