El regidor de BComú, Marc Serra (Foto: Carlota Serarols).

BComú aconsegueix que l’Ajuntament de Barcelona insti a modificar el Codi Penal per evitar que es persegueixin protestes com Tsunami com a terrorisme

“El PP, Vox i els seus tentacles mediàtics i judicials estan intentant boicotejar l’acord d’aquesta majoria democràtica i fer descarrilar la llei d’Amnistia”, ha assenyalat el regidor Marc Serra. La proposició, que rebutja l’acusació de terrorisme a unes protestes socials i polítiques legítimes, ha estat aprovada amb els vots favorables de comuns, ERC i Junts, tot i el vot en contra del PSC

Barcelona en Comú ha presentat una proposició de declaració institucional a la Comissió de Drets Socials per tal de donar suport com Ajuntament als 11 investigats en la causa per Tsunami Democràtic i, molt particularment, als 2 investigats que són veïns de la ciutat. La proposició entén que les milers de persones que van sortir als carrers al 2019 i 2020 ho van fer de forma legítima i democràtica, tot expressant el seu rebuig a una sentència que condemnava els líders polítics i socials del procés independentista a un empresonament injust contra el qual també s’havien pronunciat el Grup de Treball de Detencions Arbitràries de Nacions Unides, el Consell d’Europa i diverses organitzacions internacionals de drets humans. Tal com ha explicat el regidor Marc Serra, cal deixar enrere els temps de judicialització de la política al nostre país, doncs “el PP, Vox i els seus tentacles mediàtics i judicials estan intentant boicotejar l’acord d’aquesta majoria democràtica i fer descarrilar la llei d’Amnistia” amb acusacions de terrorisme sense fonament.

La proposició, que ha estat aprovada amb els vots favorables de comuns, ERC i Junts, tot i el vot en contra del PSC, proposa declarar que el lliure exercici dels drets polítics no pot tenir com a resposta la via de la justícia penal, i encara menys a través de delictes tan greus com el terrorisme, i dona suport a les 11 persones investigades i a les seves famílies i amistats davant de la gravetat de les acusacions a les que són sotmeses, basades en uns fets distorsionats i que no s’adeqüen a la realitat. També insta al Congrés dels Diputats a emprendre les mesures legislatives oportunes per tal de revertir l’ampliació de les definicions de terrorisme aprovades per la majoria absoluta del PP al 2015, adaptant-se a les definicions més restrictives dictades per la Directiva Europea del 2017, i fa una crida a la societat catalana i al teixit veïnal i associatiu de la ciutat a mobilitzar-se i donar suport a les investigades. “Assistim a un espectacle lamentable en termes democràtics”, ha explicat Serra, que ha volgut subratllar que “protestar no és terrorisme”.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.