‘Barcelona Futura’: seguir transformant la ciutat al servei de la gent comuna

Barcelona en Comú celebra les seves jornades programàtiques aquest cap de setmana a la Nau Bostik, on prop de 400 persones participaran en 18 taules de debat sobre habitatge, participació i innovació democràtica, feminismes, LGTBI i cures, superilla, emergència climàtica, educació, refugi i migracions, economia i treball, salut i cultura, entre d’altres temes

Sis mesos després que Barcelona en Comú demanés a l’alcaldessa Ada Colau que tornés a encapçalar la candidatura a les pròximes eleccions municipals de maig de 2023, la formació dóna un pas més per encarar en les millors condicions la cursa electoral amb unes jornades progràmatiques que, sota el lema ‘Barcelona Futura’, tindran lloc aquest cap de setmana a la Nau Bostik, un equipament sòciocultural de referència pels comuns.

El dissabte i el diumenge 5 i 6 de novembre les activistes de BComú debatran conjuntament amb membres de moviments socials i persones expertes en diferents àmbits com construir un programa polític “que respongui a les urgències del moment i aprofondeixi alhora en el camí de transformació de la ciutat iniciat ara fa set anys”, quan BComú va irrompre a l’Ajuntament de Barcelona per governar. El repte que es marca BComú amb aquestes jornades és reflexionar col·lectivament sobre quina Barcelona volen seguir construint, escoltant i recollint les propostes dels principals agents sociopolítics i culturals de la ciutat, i traslladar-ho al seu programa per a les eleccions del 2023, per seguir posant l’Ajuntament al servei de la gent comuna.

La presentació de les jornades anirà a càrrec de la portaveu de BComú, Tània Corrons, i unas representació del grup motor de programa, i durant dos dies prop de 400 persones inscrites debatran simultàniament en 18 taules temàtiques, moderades majoritàriament per càrrecs electes de BComú (Janet Sanz, Eloi Badia, Laura Pérez, Jordi Martí, Lucía Martín, Marc Serra, Pau González, Gemma Tarafa, i també l’ex regidora Gala Pin, el delegat de Drets Cultural de l’Ajuntament, Daniel Granados, i la diputada d’ECP al Parlament, Jess González). Els principals eixos programàtics triats per debatre són: habitatge, participació i innovació democràtica, memòria i patrimoni, feminismes, LGTBI i cures, superilla, esport, serveis socials, joventut, seguretat i convivència,  ecosistema comunicatiu, emergència climàtica, educació, refugi i migracions, persones grans i envelliment, economia i treball, salut, cultura, drets de ciutadania i antiracisme.

Les ponències compten amb un ampli ventall d’expertes en diversos àmbits i membres de diverses entitats (veure programa).

Les jornades ‘Barcelona Futura’ es clouran diumenge a les 13.45 hores amb la intervenció de l’humorista i escriptor Bob Pop.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.