Barcelona En Comú triplica la inversió als barris de l’entorn Besòs

La inversió en aquests barris ha augmentat en prop de 300 milions d'euros

Des que Barcelona En Comú va arribar a l’alcaldia, la inversió als barris de l’entorn Besòs amb el Pla de Barris s’ha triplicat. Així ho ha explicat Jordi Martí, regidor i tinent d’Alcaldia, en un acte organitzat a la plaça Virrei Amat de Nou Barris a on s’ha parlat sobre el futur d’aquest districte de la ciutat amb David Cid, diputat d’En Comú Podem al Parlament; Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem al Congrés; i Alexandra López, consellera a Nou Barris.

“Avui podem presumir d’una ciutat que cuida dels seus barris, sent líder en inversió social o en la construcció d’habitatge públic, que innova i ofereix oportunitats laborals i que es dirigeix cap a una gran transformació urbana per ser una ciutat verda, referent en tota Europa”, ha manifestat Jordi Martí durant la seva intervenció, qui ha subratllat que “amb el Pla de Barris volem uns barris més iguals”. Martí ha recordat que aquest instrument es va idear al mandat passat per lluitar contra les desigualtats territorials.

I en aquesta lluita contra les desigualtats socials, la inversió en aquests barris ha augmentat en prop de 300 milions d’euros, amb uns serveis públics innovadors que cap altra ciutat té, com és el dentista municipal per a persones vulnerables, el Pla de Salut Mental o el projecte de Canguratge Municipal (Concilia).

L’acte també ha comptat amb David Cid, diputat d’En Comú Podem al Parlament, qui també ha explicat la importància de la llei de barris verds. “A l’acord de pressupostos hem inclòs l’impuls de la Llei de Barris Verds, inspirada en el Pla de Barris de Maragall, que situa els barris al centre amb mesures especialment pensades per la lluita contra la desigualtat i també la lluita contra l’emergència climàtica, amb més espais verds, rehabilitació d’edificis i la millora del transport públic. Aquesta llei arribarà la setmana vinent al Parlament, i l’aprovarem”, ha dit Cid.

Per la seva banda, Aina Vidal, diputada d’En Comú Podem al Congrés, va recordar la importància també de la feina feta a l’Estat per millorar la vida dels veïns i veïnes en qüestions tan rellevants com el dret a l’habitatge. “Totes hauríem de tenir dret a un habitatge digne. Aquesta llei ha de venir i la tindrem. Estem fent molt bona feina a Barcelona i tenim molta més a fer”, ha dit Vidal.

A l’acte, moderat per Rakel Vernedas, activista de l’assemblea de Nou Barris, també va participar Alexandra López, consellera a Nou Barris, qui ha posat en relleu la importància del Pla de Barris el qual, segons López, s’estén “com una taca d’oli” a la zona Nord, Roquetes i Verdú, Turó de la Peira i Can Peguera, Trinitat Nova i Prosperitat.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.