Ada Colau: «Ja és hora que sapiguem qui està al darrera d’aquesta entitat fantasma»

L’alcaldessa de Barcelona ha comparegut a l’Ajuntament per mostrar la seva «absoluta perplexitat» per la reobertura de la causa per subvencions a entitats socials, que ha estat investigada i arxivada ja en dues ocasions per Fiscalia i per un jutjat

La ciutadania té dret a saber quins interessos hi ha al darrera de les denúncies contra l’Ajuntament de Barcelona i qui financia les operacions de lawfare contra Barcelona en Comú. Ho ha dit l’alcaldessa Ada Colau en la seva compareixença aquest migdia per mostrar la seva «absoluta perplexitat» per la reobertura de la causa per subvencions a entitats socials, que ha estat investigada i arxivada ja en dues ocasions per Fiscalia i per un jutjat, que com ha dit l’alcaldessa «van arribar a la conclusió, després d’investigacions àmplies i la meva pròpia declaració, de què no hi havia cap indici ni cap prova de cap causa, i tot i així ara es torna a reobrir sense que hi hagi cap fet ni prova nous».

Colau ha subratllat que la denúncia la posa l’Associació per la Transparència i la Qualitat Democràtica, «una entitat fantasma» com ja van destacar molts mitjans de comunicació fa uns mesos, «a qui no se li coneix més activitat que pledejar de forma reiterada contra l’Ajuntament de Barcelona i el de Valladolid» per evitar la remunicipalització de l’aigua.

L’alcaldessa ha dit que «crida molt l’atenció que una entitat fantasma com aquesta pugui allargar artificialment una causa i abusar dels recursos públics i dels tribunals» i ha lamentat que es pugui fer «un mal ús de la justícia al nostre país, clarament amb intencionalitats polítiques, per fer soroll i generar l’ombra del dubte sobre l’Ajuntament de Barcelona». Colau ha volgut ser molt clara en aquest sentit, reivindicant i defensant la feina del consistori: «No tinc absolutament cap dubte sobre l’excel·lència dels serveis interns», ha declarat.

Colau també ha deixat clar que amb la reobertura de la querella arxivada en dues ocasions «no ens espanten i si ho pretenen aconsegueixen el contrari, ens reafirmen en els nostres objectius: seguir treballant per a promoure la participació ciutadana, el debat sobre la gestió pública de l’aigua o la defensa del dret a l’habitatge front els fons voltors».

Finalment, l’alcaldessa ha reiterat el convenciment del seu grup que «no hi ha cap base perquè ja ho va dir Fiscalia i un jutjat» i ha acabat demanant la col·laboració de la ciutadania i els mitjans de comunicació «perquè ja és hora que sapiguem qui està al darrera d’aquesta entitat fantasma, qui financia aquestes actuacions judicials reiterades que s’allarguen en el temps i que costen molts diners».

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.