Barcelona En Comú denuncia que Agbar i els lobbies econòmics intenten impedir que es realitzin consultes ciutadanes

Considerem que aquestes impugnacions responen a un atac per part dels lobbies de la ciutat contra el bé comú, però també es tracta d'un atac directe al municipalisme.

Des de Barcelona En Comú denunciem la maniobra dels lobbies de la ciutat per atacar la participació de la ciutadania en les polítiques públiques amb el lawfare o guerra judicial. La Cambra de Concessionaris i Empreses vinculades al Sector Públic, en la qual participa Agbar, i la Delegació del Govern espanyol volen impugnar el reglament de participació de l’Ajuntament de Barcelona.

Considerem que aquestes impugnacions responen a un atac per part dels lobbies de la ciutat contra el bé comú, però també es tracta d’un atac directe al municipalisme. Quan la ciutadania entra en joc per qüestionar el poder dels lobbies, aquests truquen a la porta del govern i posen tots els seus recursos per impedir que la gent pugui opinar sobre, per exemple, la gestió de drets bàsics amb mecanismes que volen donar veu a la ciutadania. Actualment hi ha tres iniciatives en marxa, una d’elles sobre la gestió pública de l’aigua. La voluntat d’Agbar d’aturar com, en aquest cas, una consulta sobre la remunicipalització de l’aigua posa en perill altres iniciatives, així com el reglament de participació de l’Ajuntament que es va aprovar amb un ampli consens i amb només un vot contrari. Aquestes dues impugnacions ens constaten la importància d’aquests nous canals de democràcia directa.

Vam arribar a la institució per radicalitzar la democràtica, entenent-la com una manera de governar basada en l’ètica, la transparència i la participació de la gent comuna en les decisions que afecten a les nostres vides. Des de Barcelona En Comú considerem que la ciutat necessita una cultura de democràcia en què, governi qui governi, la ciutadania tingui eines per decidir sobre la nostra ciutat. I amb el nou Reglament de Participació Ciutadana aprovat, hem fet un gran pas en aquest sentit, instaurant les iniciatives ciutadanes com un mecanisme més en la presa de decisions de l’Ajuntament de Barcelona.

“Fem una crida a la participació massiva en tot el procés de la multiconsulta per mostrar que, com a veïns i veïnes, volem decidir sobre les qüestions que afecten les nostres vides i que s’ha acabat el regne dels lobbies a la ciutat de Barcelona”, ha manifestat Enric Bárcena, portaveu de Barcelona En Comú.

Escoltar el podcast “El Lawfare contra Ada Colau: ensucia y que algo quede” de La Futura Channel.

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.