Elena Tarifa

Consellera d'Horta-Guinardó

Article publicat originalment en Línia el 17-05-2022

Revitalitzar l’economia i l’ocupació

Per aconseguir que la vida de les veïnes de Barcelona millori és imprescindible que tinguin feines dignes i puguin posar en marxa els seus projectes de negoci.

Barcelona i els seus barris estan evolucionant cap a un model urbà on les persones i les necessitats de la vida diària de les veïnes estan al centre, amb carrers més passejables, amb més espai per al joc i per al verd urbà. Però per aconseguir que la vida de les veïnes de Barcelona millori és imprescindible que tinguin feines dignes i puguin posar en marxa els seus projectes de negoci. D’altra banda, no podrem tenir carrers plens de vida sense l’activitat del comerç de proximitat a tots els barris, on els veïns i veïnes puguin tenir a l’abast allò que necessiten i que alhora contribueix a tenir uns carrers més segurs. I tot això s’ha de fer tenint en compte les especificitats i necessitats dels districtes de la ciutat i els seus barris. Així, a Horta-Guinardó hem impulsat un Pla de Desenvolupament Econòmic (PDE) que des del 2016 és el full de ruta de les polítiques de promoció econòmica i ocupació del nostre districte, tenint en compte la realitat, les necessitats i els actors socials dels barris i on hem invertit ja més de 12 milions d’euros. El nou Pla 2018-22 se centra en el desenvolupament i l’economia de proximitat, l’ocupació de qualitat, el nou lideratge públic i la promoció de l’economia social i solidària.

Un dels projectes més destacats del nostre PDE ha estat l’espai de La Clota Cotreball, creat el 2019: un projecte d’activació socioeconòmica que ofereix espai de treball a persones i projectes d’emprenedoria interessants per al territori, actualment amb 30 projectes i més de 40 persones cotreballadores de diversos àmbits, dels quals destaquen els projectes de l’àmbit tèxtil. La contraprestació per a l’ús gratuït de les instal·lacions consisteix a realitzar accions específiques de retorn social que dissenyen conjuntament les entitats d’Horta-Guinardó amb cada cotreballador i cotreballadora, atenent als seus perfils i les necessitats del territori. Mostra de la vitalitat del projecte és La Clota Market, la Festa del Tèxtil d’Horta-Guinardó que s’organitza el 7 de maig al mateix cotreball i al parc de les Rieres d’Horta, un espai de trobada on es mostraran tant projectes productius tèxtils del territori i de la ciutat, com projectes comunitaris en l’àmbit tèxtil i de costura, amb una mirada sostenible i de transformació social.

El foment de l’ocupació de qualitat és un altre objectiu central del PDE d’Horta-Guinadró, i per això hem impulsat la Xarxa de Foment de l’Ocupació, per coordinar esforços en matèria d’ocupació, aglutinant les diverses entitats d’orientació laboral i desenvolupament socioeconòmic del territori. També està previst tornar a impulsar una taula d’empreses que esdevingui un interlocutor que es coordini amb la Xarxa de Foment de l’Ocupació. E

Segueix llegint a Línia

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.