Sandra Enrique

Consellera de Sant Martí

Article publicat originalment a Línia  el 19-05-2022

Protegir el patrimoni del Clot-Camp de l’Arpa

El pla urbanístic de preservació i protecció del patrimoni del Clot i del Camp de l’Arpa brindarà l’oportunitat de recuperar i preservar els centres històrics, amb la clara intenció de revitalitzar-los, no en un sentit de mantenir-los de manera escenogràfica.

L’Associació de Veïns i Veïnes del Clot-Camp de l’Arpa fa anys que reivindica una millor protecció del patrimoni dels barris, demanda que va ser recollida i treballada des del Districte de Sant Martí a l’inici d’aquest mandat municipal. L’Associació va impulsar una Comissió de Patrimoni i un seguit de xerrades, mapejos i rutes per visibilitzar la gran preocupació que desperta la pèrdua del nostre patrimoni i la sensació de greuge envers l’escassa protecció que ha patit durant massa temps. La ferma disposició del veïnat del barri a lluitar pel patrimoni i la bona disposició de l’Ajuntament han donat resultats. El més important, una suspensió de llicències que ens permetrà treballar una modificació del Pla General Metropolità per protegir el patrimoni.

El 2019 es va encetar un nou període de treball, amb la creació al Districte de Sant Martí de l’àrea de Memòria i Patrimoni, que es va posar a treballar per crear un nou Pla de Patrimoni per al barri del Clot-Camp de l’Arpa. A la primera sessió participativa del Grup de Treball de Patrimoni del barri, es va assolir el punt de partida amb una mirada àmplia sobre tots els matisos que impliquen un Pla de Patrimoni. A la següent sessió participativa vam presentar l’Estudi de Paisatge que la Direcció de Patrimoni de Barcelona havia elaborat, on es determina les característiques del teixit urbà i social de la trama urbana considerada antiga o històrica. Aquests són els àmbits que remarquen els elements del patrimoni històric, urbà i arquitectònic. Això serà el que permetrà a partir d’ara definir quins seran els instruments diferencials, cosa que donarà lloc a les propostes per incidir en la salvaguarda del patrimoni i dels nostres carrers.

El pla urbanístic de preservació i protecció del patrimoni del Clot i del Camp de l’Arpa brindarà l’oportunitat de recuperar i preservar els centres històrics, amb la clara intenció de revitalitzar-los, no en un sentit de mantenir-los de manera escenogràfica. La protecció del patrimoni va de bracet d’un desenvolupament des de tots els vessants, tant l’econòmic com el social i el cultural.

Segueix llegint a Línia

 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.