Max Cahner

Conseller Assemblea de Sarrià-Sant Gervasi

Article publicat originalment a El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià el 19-05-2022

Els nous models d’habitatge al districte

L'habitatge cooperatiu, un gran progrés, però sens dubte insuficient per fer front a l'emergència de l'habitatge

Viure a Sarrià-Sant Gervasi és un luxe. Més enllà dels espais verds, de la muntanya, del patrimoni i de la història dels nostres barris, els diversos indicadors socials, econòmics i demogràfics assenyalen que som el districte amb major renda per càpita, amb menor taxa d’atur, amb una esperança de vida superior a la mitjana i amb un percentatge de persones amb estudis universitaris gairebé 20 punts superior al global de la ciutat. Un luxe que també implica que establir-se a Sarrià-Sant Gervasi no està a l’abast de tothom, per culpa dels elevats preus de l’habitatge. Per fer-hi front, l’Ajuntament està impulsant projectes innovadors com Can 70 a Sarrià, el primer projecte d’habitatge cooperatiu sènior sobre sòl públic de tot Catalunya.

L’any passat, el mateix Jardí informava que viure a Sarrià-Sant Gervasi costava més del doble que a Nou Barris. En la mateixa línia, la darrera enquesta sociodemogràfica d’abans de la covid indicava que el preu mitjà de lloguer al districte és de 1.233 euros, mentre que el global de la ciutat és de 904 euros. Així, és difícil construir un projecte de vida al districte. Tot i que les competències en matèria d’habitatge són exclusives de la Generalitat, des de l’Ajuntament de Barcelona s’està portant a terme un ingent treball de reforç i ampliació dels recursos municipals existents, com els ajuts al lloguer i els ajuts per fer front als pagaments dels préstecs hipotecaris i creant nous plans i serveis innovadors, com la unitat antidesnonaments que atura el 93% dels desnonaments de famílies en situació de vulnerabilitat.

Segueix llegint a El Jardí de Sant Gervasi i Sarrià

 

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.