Tània Corrons

Portaveu de Barcelona en Comú.

Article publicat originalment a Catalunya Plural el 09-06-2021

Els interessos d’AENA

L’Ajuntament de Barcelona ha encarregat un estudi per buscar alternatives a l’ampliació de l’aeroport que estiguin alineades amb les demandes de la ciutadania.

En les darreres setmanes, actors econòmics importants com AENA i Foment, molts d’ells reunits a l’auditori d’ESADE la setmana passada, s’han coordinat per pressionar els governs de Barcelona i de la Generalitat a donar suport a l’ampliació de l’Aeroport del Prat. Amb discursos que només responen al seu benefici, saben escenificar molt bé la seva força, per tal que la gent comuna pensem que els seus interessos són els nostres. Però la veritat és que AENA, encara que gestioni un servei públic, té grans inversors darrera, i ha engegat una campanya mediàtica per disfressar els seus interessos privats d’interès general. Per què AENA vol invertir 1.600 milions d’euros per ampliar l’aeroport de Barcelona quan els experts diuen que el creixement de l’aeroport és incompatible amb els objectius de reducció d’emissions marcats en els acords internacionals? Per un interès privat: l’aeroport de Barcelona sembla ser el més rentable dels que té AENA; és a dir, el que generarà més beneficis futurs als seus inversors.

Ara fa deu anys ens van posar en una situació semblant, i en aquell moment es va optar per l’ampliació. Sembla que els protagonistes de la trobada a ESADE s’han quedat encallats en aquell moment, quan el creixement econòmic anava de la mà del totxo, el petroli i el turisme low cost. Però s’ha quedat enrere de la societat civil del nostre país, que en els darrers anys ha estat volcada en pressionar les institucions perquè es posin solucions a l’emergència climàtica i sanitària, reduint la contaminació i cuidant la vida, però també en reclamar la diversificació de l’economia, per exemple prioritzant sectors d’alt valor afegit com la transició ecològica, la innovació i la ciència.

Segueix llegint a Catalunya Plural

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.