Carol Recio

Consellera portaveu al districte de Nou Barris.

Article publicat originalment a Línia Nou Barris el 12-09-2022

Pla de Barris a Nou Barris

L’any 2016, poc després de l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia, es van posar en marxa els primers Plans de Barri del districte, una política pública orientada a una intervenció específica i extraordinària per lluitar contra les desigualtats socials i urbanes a diferents barris de la ciutat.

El Parc de l’Aqüeducte de la Ciutat Meridiana, els espais interiors del carrer Aiguablava a la Trinitat Nova, el bus a demanda de Torre Baró, els educadors emocionals a les escoles, els programes culturals com Educart a la Zona Nord, l’impuls a la cooperativa de cures Ca l’Abril o el cangur municipal són tots projectes del Pla de Barris de l’Ajuntament, que milloren la vida de la gent de Nou Barris.

L’any 2016, poc després de l’arribada d’Ada Colau a l’alcaldia, es van posar en marxa els primers Plans de Barri del districte, una política pública orientada a una intervenció específica i extraordinària per lluitar contra les desigualtats socials i urbanes a diferents barris de la ciutat. Això vol dir que el barri, l’espai on vivim, ens relacionem, comprem, treballem, participem, aprenem… és el nucli i centre de la intervenció municipal. Un canvi d’escala i de metodologia de treball i sobretot que dona valor a la vida dels barris de la ciutat, a la proximitat i a la participació dels veïns i veïnes en la transformació de la seva realitat. Passats els primers anys d’aplicació i amb 9 dels 13 barris incorporats al Pla, és un bon moment per destacar alguns dels canvis i com s’han produït.

Enguany el Parc de l’Aqüeducte a Ciutat Meridiana s’incorpora a la programació de la Festa de la Mercè, gràcies al fet que ja fa alguns anys s’aposta per una veritable festa de ciutat tenint en compte els barris. La inclusió del Parc de l’Aqüeducte ha sigut possible gràcies a la intervenció del Pla de Barris en aquell espai singular. La idea inicial, una intervenció limitada, va anar creixent amb la participació de col·lectius diversos: casal de joves, petanqueros, persones grans, el conjunt d’entitats del barri, jugadors de vòlei i futbol, escoles…

Segueix llegint a Línia Nou Barris

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.