Gerard Sentís Garcés

Conseller de Sant Andreu

Article publicat originalment a Línia el 08-09-2022

Bon Pastor guanya el primer espai públic amb nom de dona de tot el barri

El barri de Bon Pastor té finalment un espai amb nom de dona.

L’activista veïnal Isabel Domínguez Paniagua, ‘la Isa’, dona nom als jardins que hi ha davant del mercat, molt a la vora d’on va dur a terme la seva primera protesta ciutadana: la lluita per la instal·lació d’un semàfor després que un infant del barri fos atropellat al carrer Sant Adrià.

Isabel Domínguez Paniagua, nascuda el 1947 a Cabezabellosa de la Calzada (Salamanca), va ser veïna de Bon Pastor des de 1969 i va alçar la veu per reclamar millores en les condicions de vida dels veïns i veïnes, tant millores urbanístiques com l’arribada de l’autobús al barri o la construcció d’un ambulatori. Fou una de les impulsores de les Primeres Jornades Catalanes de la Dona l’any 1976 i de l’Associació Catalana de la Dona. Va pertànyer al Partit del Treball d’Espanya (PTE). ‘La Isa’ va morir a Salamanca l’any 2005.

La designació del nom d’aquesta activista va ser a proposta de l’AVV Bon Pastor a través de la Taula de Memòria del Districte, que ho va aprovar formalment i per unanimitat de tots els grups municipals. I la inauguració de l’espai coincideix en el mateix lloc on, cinquanta anys abans, la Isabel Domínguez Paniagua i altres veïnes van reivindicar la col·locació d’un semàfor.

Segueix llegint a Línia Sant Andreu

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.