Ada Colau

Alcaldessa de Barcelona

Article publicat originalment a El Periódico el 07-09-2018

Barcelona estima la Marina

Finalment, el metro arriba als barris de la Marina.

Aquest dissabte reparem una injustícia i donem compliment a una reivindicació veïnal amb més de quaranta anys d’història. Finalment, el metro arriba als barris de la Marina. No podia ser que a la Barcelona del segle XXI, més de trenta mil barcelonins continuessin sense poder utilitzar el metro per traslladar-se de casa a la resta de la ciutat. No podia ser que els barris del sud-oest, justament allà on vivien els obrers que van construir el primer metro de Barcelona, estiguessin desconnectats. La Marina ha fet grans sacrificis per la ciutat: va perdre els seus horts, el seu accés al mar, les seves masies, però aquest amor per Barcelona no sempre ha sigut correspost. Era el moment de corregir-ho.

El metro ha tingut un paper primordial en la història de la nostra ciutat, ja que va facilitar el desplaçament diari dels ciutadans, va actuar com a refugi durant els bombardejos feixistes i es va convertir en un dels principals instruments de creació de la ciutat metropolitana, la ciutat real que ha anat vertebrant-se a mesura que s’ampliava la xarxa. Fer metro és fer ciutat. Com a alcaldessa, estic convençuda que invertir en el transport públic és invertir en la creació del futur de Barcelona: per construir una ciutat més neta, més justa i ambientalment més responsable que garanteixi el dret a la mobilitat dels seus ciutadans i el dret a la connectivitat dels seus territoris.

Segueix llegint a El Periódico

Per llegir tots els articles relacionats, fes click aquí.
Rep al teu Telegram o Whatsapp les últimes notícies de Barcelona En Comú.

També et pot interessar

Subscriu-te a la nostra newsletter

    Rep al teu correu tot el que estem fent als barris de Barcelona. Fent click a "Subscriure's", accepto que Barcelona En Comú utilitzi la informació que proporciono per enviar-me actualitat per correu electrònic. Per saber més, consulta la nostra Política de privacitat.