Actes online

El proper dimarts 2 de juny, amb diversos companys de la xarxa municipalista hem organitzat un debat a cinc bandes per parlar de la renda social municipal, una proposta que a Barcelona es va treballar amb èxit a la zona del Besòs sota el programa B-Income, dirigit per Laia Ortiz, ex tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona. Ella serà una de les participants del debat, on també hi seran Rafael Juan Ruiz, activista del Colectivo Prometeo i Marea Básica; Silvia Cameán, regidora de Marea Atlántica, A Coruña; José Manuel Gómez, de la Plataforma por la Renta Social Municipal de Córdoba; i Kika González, regidora de Ganemos Jerez.

El debat es podrà seguir per streaming a través del Facebook de Barcelona en Comú i per Youtube.


 

RECUPERA ACTES PASSATS

 

Regularització: la lluita pels drets de les persones migrades en temps del Covid 19

La pandèmia de la COVID-19 està tenint un fort impacte econòmic i social en les persones migrades i refugiades, que veuen com amb el context actual la seva situació de vulnerabilitat i la vulneració dels seus drets s'agreugen. Davant aquesta situació, centenars de col·lectius han liderat iniciatives de suport mutu i campanyes de reivindicació de drets com #RegularizaciónYa, #PadróSónDrets o #LosCIEsNoSeAbren. El dimarts 26 de maig en vam parlar amb Marc Serra, Regidor de drets de ciutadania i participació de l’Ajuntament de Barcelona; Carmen Juares, Coordinadora de l’Associació Mujeres Migrantes Diversas; i Yeison García, Politòleg i activista antiracista, en un acte moderat per Júlia Trias, membre de l’eix refugi de Barcelona en Comú.

Youtube   Spotiy   iTunes

Sexualidad en tiempos de coronavirus

La sexualitat i les relacions afectives també s'han vist afectades, i molt, per la declaració de l'estat d'alarma. Com es viuen en un moment en què el distanciament físic és una obligació? En vam parlar en aquest debat sobre sexualitat en temps de coronavirus amb Elena Urko Post/Op, activista postporno i especialista en sexualitats dissidents, i Roma de las Heras, activista bollo feminista i sexòloga. Moderat por Eva Abril, activista queer i portaveu de Barcelona en Comú.

Youtube   Spotify   SoundCloud
 

Seguridad, derechos y control en tiempos de pandemia

La meitat de la població mundial es troba confinat a casa degut al coronavirus. Els governs han tancat fronteres, s'implementen mecanismes de control de la població, es creen aplicacions per al seguiment de les dades de salut... Com afecta això a la nostra llibertat? En vam parlar amb Hibai Arbide, advocat i periodista a la productora social Muzungu; Lucía Morale, membre de l'Eix de seguretat de Barcelona en Comú; Oleguer Sagarra, ex investigador i Co-CEO de Dribia; i Gala Pin, ex regidora de Ciutat Vella.

Youtube   Spotify   SoundCloud


Renda bàsica: una mesura urgent

La renda bàsica és una eina que permet fer front a les desigualtats. No és una mesura per fer front a crisis com la del coronavirus, sinó un proposta per a garantir una vda digna a milers de persones que necessiten un ingrés mínim per a subsistir. Ho van explicar Daniel Raventós, doctor en Ciències Econòmiques i fundador de la Xarxa per la Renda Bàsica i Laia Ortiz, ex Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials a l'Ajuntament de Barcelona, en un debat moderat per Tània Corrons, economista i membre de l’Executiva de BComú.

Youtube