FAQs

Preguntes Freqüents

Quant cobra Ada colau?

En Aplicació del Codi Ètic de Barcelona En Comú, dels 100.000 € anuals (uns 7.000 € mensuals) assignats al seu càrrec, Ada Colau limita el seu sou a 3.191 €​ i dona la diferència a projectes socials. També renúncia a totes les dietes a les quals té dret per presidir l’Àrea Metropolitana. En els dos mandats, des del 2015 fins al 2023, l’alcaldessa deixarà d’ingressar més de 375.000 € del total de retribucions a les quals té dret legalment.

Aquesta diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona En Comú (alcaldessa i regidors/as) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic es dedica a programes com Filadora.

Filadora finança projectes d’entitats i iniciatives ciutadanes que reforcen el teixit social dels barris de Barcelona. Si vols saber més visita el seu web.

Quan vam arribar al govern en 2015 ens vam marcar com a objectiu acabar amb els privilegis dels quals, durant molts anys, ha gaudit bona part de la classe política, i que han provocat un greu allunyament dels interessos de la ciutadania. La nostra proposta de limitar els sous dels càrrecs electes va rebre els vots negatius de CiU, PSC, PP i Cs i no va prosperar. Davant això, limitem els dels nostres càrrecs electes mitjançant el Codi Ètic. 

Per què va deixar Ada Colau Twitter?

Ada Colau va deixar Twitter en 2021. La decisió, molt meditada, es pren després de sospesar els aspectes negatius i positius d’aquesta xarxa social cada vegada més allunyada de la reflexió i la crítica constructiva. La violència, els insults i les agressions verbals masclistes, a més de la proliferació de comptes falsos, anònimes i bots amb l’únic objectiu de fer mal, no formen part dels discursos que Barcelona En Comú vol legitimar.

Ada i Barcelona En Comú prefereixen dedicar el màxim de temps possible a conèixer a fons el teixit social dels barris de Barcelona a través del contacte directe i continuat amb els veïns i veïnes. L’objectiu és poder compartir reflexions entorn de les problemàtiques territorials. Per tot això, l’organització Barcelona En Comú compta amb assemblees territorials en cada barri on participen i decideixen els i les veïnes. A més, l’alcaldessa realitza visites periòdiques als barris per a parlar directament amb els veïns i veïnes, comerciants i entitats de cada barri.

Si vols saber més sobre les visites en el teu barri que realitza l’alcaldessa de Barcelona, subscriu-te al nostre butlletí d’informació mensual.

Com contactar amb Barcelona En Comú?

Si vols contactar amb Barcelona En Comú pots fer-ho a través de l’apartat contacta’ns en la nostra web. Ens pots trobar en la nostra seu central en el carrer Marina, 131 bis, baixos, 08013 Barcelona

Si ets periodista i vols contactar amb l’equip de premsa de Barcelona En Comú pots fer-ho a la Sala de premsa, al correu electrònic premsa@bcnencomu.cat o per telèfon: 695 189 196.
També pots unir-te al canal de Telegram de premsa

Com es finança Barcelona En Comú?

Barcelona en Comú no es finança ni amb bancs ni amb grans corporacions econòmiques. L’organització es finança gràcies al finançament públic corresponent a la seva representació institucional, les aportacions de càrrecs públics, així com les donacions voluntàries de ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera, podem garantir la nostra autonomia i no dependre de ningú més que de la gent comuna.

A l’apartat de transparència fem pública la documentació de l’organització, els nostres comptes (inversions, despeses, proveïdors i factures) i la documentació comptable.

Què és Joves En Comú?

Som l’espai de joves de Barcelona En Comú. Un punt de trobada d’activistes que volem una ciutat feminista, anticapitalista, ecologista i que treballi pel futur dels i les joves.

Contra la precarietat juvenil, des de l’espai ens articulem per a buscar respostes a les problemàtiques que més ens afecten.

Amb un peu al carrer i un altre en la institució, uneix-te a nosaltres i participa per a continuar transformant la ciutat de Barcelona!

Si tens entre 16 i 30 anys i vols formar part de Joves En Comú Barcelona, inscriu-te i et contactarem aviat per a donar-te la benvinguda.

On viu Ada Colau?

Ada Colau continua vivint en el mateix pis de lloguer de la Sagrada Família en el qual vivia abans de ser alcaldessa.

Algunes opinadores i mitjans de dretes fan córrer la fakenews de que Ada Colau s’ha comprat pisos de luxe. Segons el fake, es tracta d’un pis de 300.000 € en el barri de Sant Gervasi o de 400.000 € a Pedralbes. Alguns afirmen que és un àtic de 140 m² amb dues places de pàrquing. Totes aquestes notícies són falses.

A més, en Aplicació del nostre Codi Ètic, dels 100.000 € anuals (uns 7.000 € mensuals) assignats al seu càrrec, Ada Colau limita el seu sou a 3.191 €​ i dona la diferència a projectes socials. També renúncia a totes les dietes a les quals té dret per presidir l’Àrea Metropolitana. En els dos mandats, de 2015 a 2023, l’alcaldessa deixarà d’ingressar més de 375.000 € del total de retribucions a les quals té dret legalment.

Quin és el programa electoral de Barcelona en Comú?

Vam arribar a la institució en un moment de crisi, ens vam trobar una ciutat venuda, amb una bretxa creixent entre persones i entre barris. Només sis anys més tard, les polítiques transformadores han canviat el rumb cap a una ciutat més humana, més justa, més igualitària i més valenta. Avui, Barcelona és innovadora i creativa, s’atreveix a dissenyar noves polítiques que abans no existien, i les crea de manera que funcionen. Això l’ha convertit en referent internacional en la protecció dels drets socials enfront dels lobbies, feminisme, LGTBI i diversitat i la protecció mediambiental del futur social i econòmic. Vivim en una ciutat que té molts reptes per davant, però ha recuperat poder ciutadà per a afrontar-los des de la força col·lectiva.

Volem continuar transformant Barcelona. Estem compromeses a recuperar la ciutat per a les persones, combatre l’emergència climàtica, garantir els drets i llibertats socials i crear un model econòmic de futur a través de l’economia local, la reindustrialització i la lluita contra l’especulació.

Per a saber més sobre el nostre programa complet, descarrega’l aquí

Per a fer un recorregut per la transformació de Barcelona, visita Coneixe’ns

Com participar a Barcelona En Comú?

Barcelona En Comú és un espai sempre obert a totes les persones que vulguin formar part d’ell. Si et reconeixes en els valors del feminisme, l’antiracisme, l’ecologisme, la defensa dels drets LGTBI i la democràcia participativa, uneix-te a Ada i a la resta de persones que conformem aquest espai i participa en Barcelona En Comú!

Si vols formar part de Barcelona En Comú, emplena el formulari de l’apartat Uneix-te. i contactarem amb tu.

Què és Fearless Cities?

Fearless Cities és una xarxa global informal que reuneix activistes i organitzacions municipalistes de tot el món per a treballar conjuntament a radicalitzar la democràcia, feminitzar la política i impulsar la transició cap a una economia que es preocupi per les persones i el nostre medi ambient. Si t’interessa saber més, consulta la web fearlesscities.com

Què és el Cor Rebel?

El Cor Rebel és un cor d’activistes format per persones de totes les edats i barris de Barcelona. La gent del cor ens ajuntem per a compartir nostres dues grans passions, la música i la política.

Si tu també vols formar part d’aquest cor ciutadà, emplena aquest formulari i el nostre director, Oriol Mas, es posarà en contacte amb tu.

Com es diu el partit d'Ada Colau?

Ada Colau és la cara més visible de Barcelona En Comú, una organització política que acull a milers de persones que ens hem unit per a fer, des dels barris, una ciutat més justa, verda, feminista i democràtica.

Barcelona En Comú és una confluència en la qual participem persones de diferents col·lectius, moviments socials i partits polítics i persones que mai abans havíem format part de cap organització.

Ada Colau és, a més, una de les coordinadores nacionals de Catalunya En Comú, la confluència dels comuns a nivell català, que es presenta juntament amb Podem Catalunya sota el nom En Comú Podem a les eleccions catalanes i estatals.

Quin és el Grup Municipal de Barcelona En Comú?

Ara mateix Barcelona En Comú té 9 regidors a l’Ajuntament de Barcelona: Ada Colau (presidenta del Grup Municipal), Janet Sanz, Guille López, Gemma Tarafa, Jess González, Lucía Martín, Marc Serra, Carol Recio i Pau Gonzàlez.

Barcelona es divideix en 10 districtes, en cadascun d’ells treballen els nostres consellers i conselleres. Són una part crucial de Barcelona En Comú i de Barcelona, són els qui fan possible que la ciutat es governi des de cada barri.

L’organització combina l’experiència de dos mandats a l’alcaldia de Barcelona amb noves energies, il·lusions i idees que es presenten per a construir la Barcelona futura, una ciutat justa que té el seu poder en la diversitat i en cadascun dels seus barris.

Comprova qui són els nostres regidors i regidores i els nostres consellers i conselleres en el nostre Espai Activista. 

How to participate in Barcelona En Comú

If you are part of a social movement or citizen municipal platform in a city outside of Spain and would like to get in touch with us, please write to: global@bcnencomu.cat

Què és Filadora?

Filadora és un programa que finança projectes d’entitats i d’iniciatives ciutadanes que reforcin el teixit social dels barris de Barcelona. Els fons per a aquest projecte es nodreixen de la diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona en Comú (alcaldessa i regidors/es) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic.

Si vols saber més sobre la iniciativa ciutadana de Filadora visita la seva pàgina web aquí.

Contacta amb nosaltres

Si vols contactar-nos emplena el següent formulari

    Vols ser part de la transformació
    de Barcelona?

    Troba la teva manera de participar i, si tens una nova idea, explica'ns-la.