Preguntes Freqüents
fake news
On viu Ada Colau?

Ada Colau continua vivint en el mateix pis de lloguer de la Sagrada Família en el qual vivia abans de ser alcaldessa.

Algunes opinadores i mitjans de dretes fan córrer la fakenews de que Ada Colau s’ha comprat pisos de luxe. Segons el fake, es tracta d’un pis de 300.000 € en el barri de Sant Gervasi o de 400.000 € a Pedralbes. Alguns afirmen que és un àtic de 140 m² amb dues places de pàrquing. Totes aquestes notícies són falses.

A més, en Aplicació del nostre Codi Ètic, dels 100.000 € anuals (uns 7.000 € mensuals) assignats al seu càrrec, Ada Colau limita el seu sou a 3.191 €​ i dona la diferència a projectes socials. També renúncia a totes les dietes a les quals té dret per presidir l’Àrea Metropolitana. En els dos mandats, de 2015 a 2023, l’alcaldessa deixarà d’ingressar més de 375.000 € del total de retribucions a les quals té dret legalment.

Quant cobra Ada colau?

En Aplicació del Codi Ètic de Barcelona En Comú, dels 100.000 € anuals (uns 7.000 € mensuals) assignats al seu càrrec, Ada Colau limita el seu sou a 3.191 €​ i dona la diferència a projectes socials. També renúncia a totes les dietes a les quals té dret per presidir l’Àrea Metropolitana. En els dos mandats, des del 2015 fins al 2023, l’alcaldessa deixarà d’ingressar més de 375.000 € del total de retribucions a les quals té dret legalment.

Aquesta diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona En Comú (alcaldessa i regidors/as) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic es dedica a programes com Filadora.

Filadora finança projectes d’entitats i iniciatives ciutadanes que reforcen el teixit social dels barris de Barcelona. Si vols saber més visita el seu web.

Quan vam arribar al govern en 2015 ens vam marcar com a objectiu acabar amb els privilegis dels quals, durant molts anys, ha gaudit bona part de la classe política, i que han provocat un greu allunyament dels interessos de la ciutadania. La nostra proposta de limitar els sous dels càrrecs electes va rebre els vots negatius de CiU, PSC, PP i Cs i no va prosperar. Davant això, limitem els dels nostres càrrecs electes mitjançant el Codi Ètic.