Preguntes Freqüents
Barcelona en Comú
Què és Fearless Cities?

Fearless Cities és una xarxa global informal que reuneix activistes i organitzacions municipalistes de tot el món per a treballar conjuntament a radicalitzar la democràcia, feminitzar la política i impulsar la transició cap a una economia que es preocupi per les persones i el nostre medi ambient. Si t’interessa saber més, consulta la web fearlesscities.com

Com contactar amb Barcelona En Comú?

Si vols contactar amb Barcelona En Comú pots fer-ho a través de l’apartat contacta’ns en la nostra web. Ens pots trobar en la nostra seu central en el carrer Marina, 131 bis, baixos, 08013 Barcelona

Si ets periodista i vols contactar amb l’equip de premsa de Barcelona En Comú pots fer-ho a la Sala de premsa, al correu electrònic [email protected] o per telèfon: 695 189 196.
També pots unir-te al canal de Telegram de premsa

Quin és el Grup Municipal de Barcelona En Comú?

Barcelona En Comú té 10 regidors a l’Ajuntament de Barcelona.

La nostra Alcaldessa és Ada Colau, seguida de Janet Sanz, Segona Tinenta d’Alcaldia d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat; Laura Pérez, Quarta Tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI; Jordí Martí, Sisè Tinent d’Alcaldia de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat i de Presidència; Lucía Martín, Regidora d’Habitatge i Rehabilitació i del Districte de Sant Andreu; Eloi Badia, Regidor d’Emergència Climàtica i Transició Ecològica i del Districte de Gràcia; Jordi Rabassa, Regidor de Memòria Històrica i del Districte de Ciutat Vella; Marc Serra, Regidor de Drets de Ciutadania i Participació i del Districte de Sants-Montjuïc; Gemma Tarafa, Regidora de Salut, Envelliment i Cures; Pau González, Regidor d’Educació i del Districte de L’Eixample.

Barcelona es divideix en 10 districtes, en cadascun d’ells treballen els nostres consellers i conselleres. Són una part crucial de Barcelona En Comú i de Barcelona, són els qui fan possible que la ciutat es governi des de cada barri.

L’organització combina l’experiència de dos mandats a Barcelona amb noves energies, il·lusions i idees que es presenten per a construir la Barcelona futura, una ciutat justa que té el seu poder en la diversitat i en cadascun dels seus barris.

Comprova qui són els nostres regidors i regidores i els nostres consellers i conselleres en el nostre Espai Activista. 

Què és Filadora?

Filadora és un programa que finança projectes d’entitats i d’iniciatives ciutadanes que reforcin el teixit social dels barris de Barcelona. Els fons per a aquest projecte es nodreixen de la diferència entre el sou que reben els càrrecs electes de Barcelona en Comú (alcaldessa i regidors/es) i el que cobren realment segons el nostre codi ètic.

Si vols saber més sobre la iniciativa ciutadana de Filadora visita la seva pàgina web aquí.

Com es finança Barcelona En Comú?

Barcelona en Comú no es finança ni amb bancs ni amb grans corporacions econòmiques. L’organització es finança gràcies al finançament públic corresponent a la seva representació institucional, les aportacions de càrrecs públics, així com les donacions voluntàries de ciutadans i ciutadanes. D’aquesta manera, podem garantir la nostra autonomia i no dependre de ningú més que de la gent comuna.

A l’apartat de transparència fem pública la documentació de l’organització, els nostres comptes (inversions, despeses, proveïdors i factures) i la documentació comptable.

Quin és el programa electoral de Barcelona en Comú?

Vam arribar a la institució en un moment de crisi, ens vam trobar una ciutat venuda, amb una bretxa creixent entre persones i entre barris. Només sis anys més tard, les polítiques transformadores han canviat el rumb cap a una ciutat més humana, més justa, més igualitària i més valenta. Avui, Barcelona és innovadora i creativa, s’atreveix a dissenyar noves polítiques que abans no existien, i les crea de manera que funcionen. Això l’ha convertit en referent internacional en la protecció dels drets socials enfront dels lobbies, feminisme, LGTBI i diversitat i la protecció mediambiental del futur social i econòmic. Vivim en una ciutat que té molts reptes per davant, però ha recuperat poder ciutadà per a afrontar-los des de la força col·lectiva.

Volem continuar transformant Barcelona. Estem compromeses a recuperar la ciutat per a les persones, combatre l’emergència climàtica, garantir els drets i llibertats socials i crear un model econòmic de futur a través de l’economia local, la reindustrialització i la lluita contra l’especulació.

Per a saber més sobre el nostre programa complet, descarrega’l aquí

Per a fer un recorregut per la transformació de Barcelona, visita Coneixe’ns

Què és Joves En Comú?

Som l’espai de joves de Barcelona En Comú. Un punt de trobada d’activistes que volem una ciutat feminista, anticapitalista, ecologista i que treballi pel futur dels i les joves.

Contra la precarietat juvenil, des de l’espai ens articulem per a buscar respostes a les problemàtiques que més ens afecten.

Amb un peu al carrer i un altre en la institució, uneix-te a nosaltres i participa per a continuar transformant la ciutat de Barcelona!

Si tens entre 16 i 30 anys i vols formar part de Joves En Comú Barcelona, inscriu-te i et contactarem aviat per a donar-te la benvinguda.

How to participate in Barcelona En Comú

If you are part of a social movement or citizen municipal platform in a city outside of Spain and would like to get in touch with us, please write to: [email protected]

Què és el Cor Rebel?

El Cor Rebel és un cor d’activistes format per persones de totes les edats i barris de Barcelona. La gent del cor ens ajuntem per a compartir nostres dues grans passions, la música i la política.

Si tu també vols formar part d’aquest cor ciutadà, emplena aquest formulari i el nostre director, Oriol Mas, es posarà en contacte amb tu.

Com participar a Barcelona En Comú?

Barcelona En Comú és un espai sempre obert a totes les persones que vulguin formar part d’ell. Si et reconeixes en els valors del feminisme, l’antiracisme, l’ecologisme, la defensa dels drets LGTBI i la democràcia participativa, uneix-te a Ada i a la resta de persones que conformem aquest espai i participa en Barcelona En Comú!

Si vols formar part de Barcelona En Comú, emplena el formulari de l’apartat Uneix-te. i contactarem amb tu.