Una millor economia i més serveis públics

Barcelona té l'atur més baix dels últims 15 anys

Una economia que funciona

El governs anteriors ens van deixar un model feble, basat en el turisme massiu i la barra lliure a l’especulació, que va abandonar la tradició industrial, creativa i científica de Barcelona. Una economia incapaç de defensar-nos de la precarietat ni de protegir el comerç local. Hem dit adéu a aquest model, avui tenim un sistema de transformació econòmica que funciona.

Barcelona té l’atur més baix dels últims 15 anys amb més contractes indefinits que mai

Impulsem el COMERÇ LOCAL amb mesures com el programa Amunt Persianes, el nou parc públic de baixos comercials, la peatonalització de carrers (que incrementa la facturació un 30%) i un gran pla de millora dels mercats municipals.

Promovem una ECONOMIA DIVERSIFICADA que ens ha convertit en capital científica i cultural, a través de la reindustrialització del Besòs o creant Barcelona Energia, la primera elèctrica 100% pública d’energia neta.

Posem fre a L’ESPECULACIÓ obligant a les grans empreses a pagar el que els hi toca: la nova Taxa Amazon grava les grans empreses de comerç electrònic. Fem realitat la demanda veïnal  i prohibim una norma pionera que prohibeix els supermercats fantasma i limita les cuines fantasma a les zones industrials.

Gràcies a aquesta combinació, aconseguim una economia que crea LLOCS DE TREBALL. La transformació urbana, la construcció d’habitatge públic i els ajuts a la rehabilització han creat 20.500 nous llocs de feina. El sector tecnològic ha duplicat el nombre de persones contractades i hem millorat serveis bàsics amb la convocatòria de feina pública més gran de la història de la ciutat.

 

Espai de canguratge

Barcelona crea serveis públics que abans no existien

Ja sabem on ens porten les privatitzacions i les retallades del passat i no volem tornar-hi. Barcelona és la gran ciutat amb més inversió social per habitant de tot l’Estat. Quins efectes reals té això? Avui, les persones que vivim a Barcelona tenim protegides moltes més àrees de la nostra vida.

  • Psicòleg públic KONSULTA’M, present a tots els districtes, gratuït, anònim i sense cita prèvia.
  • Xarxa de cures pública desplegada a tots els barris a través del Vila Veïna, que compta amb el servei de cangur gratuït Concilia i la targeta Barcelona Cuida.
  • Dentista públic gratuït per a persones en situació de vulnerabilitat que ha realitat 44.046 visites.
  • Unitat antidesnonaments que ha fet possible que més de 31.000 veïns i veïnes conservin casa seva.
  • Punts d’Assessorament Energètic (PAE) que han evitat 108.000 talls de subministrament a les llars.

Si ens pregunten si preferim avançar o retrocedir, ho tenim clar: no podem tornar enrere.

Descobreix tot el que hem fet aquests 8 anys al govern per millorar la vida de la gent. DESCARREGA’T EL DIARI

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.