Arxivada la querella contra Ada Colau per subvencions a entitats socials. I ja en van 10!

«No tenim por ni ens deixarem intimidar, estem més motivats que mai a seguir fent la nostra feina des de la institució, a parar els peus als poders fàctics i seguir defensant els drets fonamentals i als veïns i veïnes de Barcelona»

L’alcaldessa Ada Colau ha comparegut aquest migdia en roda de premsa a l’Ajuntament de Barcelona per celebrar l’arxiu de la querella interposada per l’associació fantasma ‘por la transparencia y la calidad democrática’, que després d’un arxiu previ seguia posant en qüestió les subvencions municipals atorgades a vàries entitats socials (PAH, Aliança contra la Pobresa Energètica o Enginyers sense Fronteres).

Colau, que quan va declarar al jutjat ja va dir que estava tranquil·la i totalment segura de què jurídicament no hi havia res i que confiava en què la querella s’arxivaria una vegada més, avui s’ha mostrat contenta sobretot «pel bon nom de l’Ajuntament i de les entitats socials». En aquest sentit ha posat en valor la bona feina, rigorosa i professional, dels treballadors i els serveis tècnics i jurídics municipals.

Així mateix, ha destacat que aquesta «causa sense fonament ni prova» no només carregava contra ella, sinó que pretenia «estigmatitzar i tacar el bon nom de les entitats socials que lluiten cada dia amb pocs recursos per defensar les persones més vulnerables» dels desnonaments i els talls de subministres.

Per tant, l’alcaldessa considera l’arxiu de la querella «una bona notícia democràtica perquè es fa justícia davant una mala praxi» i ha tingut unes paraules pels querellants, assegurant que tampoc els ha d’haver sorprès perquè sabien que no tenia fonament, atès que fiscalia ja havia investigat els fets i arxivat anteriorment.

Tot i així, Colau ha instat a «fer una reflexió democràtica de fons» sobre qui hi ha darrere d’aquestes associacions fantasmes, qui posa aquestes querelles i com es financien, assenyalant directament als qui tenen diners i poden fer «un mal us sistemàtic de la justícia» en una guerra bruta que es coneix com lawfare. I ha recordat que l’únic que se sap de l’associació que ha intentat tacar el seu nom i a l’Ajuntament de Barcelona és que també es va querellar contra l’Ajuntament de Valladolid pel debat sobre la gestió pública de l’aigua.

L’alcaldessa ha denunciat que aquests atacs l’únic que pretenen és «fer soroll, generar titulars i instal·lar la idea en la ciutadania de què tots els polítics són iguals. I no, no tots els polítics som igual ni tots som corruptes», i ha insistit que «això ha quedat demostrat una vegada més perquè aquesta querella no és un fet aïllat perquè ja portem 10 querelles arxivades, una darrera l’altra», totes elles interposades per associacions fantasmes, fons voltors i grans poders econòmics com la multinacional que controla l’aigua de forma privada a Barcelona, que «fan un mal ús reiterat de la justícia, que és un bé escàs, costós, democràtic que ha d’estar al servei de la població i especialment dels més vulnerables».

Colau ha conclòs que el lawfare, aquesta guerra bruta judicial endegada per sectors econòmics molt determinats, que ataca l’honor de persones i institucions i genera el dubte en la població per allunyar-la de la política i les institucions, no acaba aquí. Per això l’alcaldessa ha reiterat que cal una reflexió democràtica de fons al respecte i ha avisat a aquells que «pretenen intimidar-nos perquè confrontem privilegis i estem a la institució per defensar els drets de la ciutadania i els bens comuns, com el dret a l’aigua o el dret a l’habitatge». En aquest sentit, Colau ha dit ben clar que aquests poders fàctics estan aconseguint el contrari del que pretenen: «No tenim por ni ens deixarem intimidar, estem més motivats que mai a seguir fent la nostra feina des de la institució, a parar-los els peus i seguir defensant els drets fonamentals i als veïns i veïnes de la nostra ciutat».

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.