Ada Colau i Mónica García donen suport a la plataforma de Yolanda Díaz: «Sumar és un verb molt encertat, tenim una complicitat total i pot comptar amb nosaltres»

L’alcaldessa de Barcelona i la portaveu de Más Madrid defensen a la Clariana un model de ciutat «sostenible, saludable i amable» que posi les persones al centre.

L’alcaldessa Ada Colau i la portaveu del grup parlamentari de MásMadrid a la comunitat madrilenya, Mónica García, s’han retrobat avui a Barcelona sis mesos després del potent acte feminista que les va reunir a València, sota el títol ‘Altres polítiques’, amb la ministra de Treball i vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, la vicepresidenta i portaveu del govern valencià, Mònica Oltra, i la diputada de Ceuta Fátima H. Hossain.

L’objectiu de la visita de la líder de Más Madrid ha estat conèixer de primera mà el model de transformació de la ciutat impulsat per Barcelona en Comú des de que va arribar a l’alcaldia el 2015. Un model més just, més verd i orgullosament divers. Juntament amb l’alcaldessa, Mónica García ha visitat aquest matí la promoció d’habitatges dotacionals de lloguer per a gent gran al carrer Ciutat de Granada i el parc Clariana de Glòries, on han ofert una roda de premsa. Al migdia tenien previst anar a la superilla de St. Antoni i a la tarda a l’escola Lavínia de Les Corts i al Konsulta’m, el servei de psicòleg municipal, ambdós al districte de Les Corts.

Colau ha saludat poder mostrar a la diputada Mónica García la plaça de les Glòries, una mostra de «la nova centralitat de la ciutat sostenible, saludable i amable que volem construir per tots els barcelonins i barcelonines i per tots els barris». L’alcaldessa ha assegurat que té molt en comú amb la portaveu de Más Madrid, a qui ha definit com «el rostre de l’esperança del canvi a Madrid, aquest altre Madrid fratern que vol cooperar amb Barcelona i que vol una política que posi les persones en el centre». Colau ha contraposat el que representa l’oposició de Más Madrid front el model neoliberal de la presidenta de la comunitat de Madrid i del seu alcalde, Isabel Díaz Ayuso y José Luis Martínez-Almeida. Així, ha desitjat que Mónica García arribi a ser presidenta de la comunitat de Madrid perquè «garanteixi polítiques saludables i que reforci els serveis públics» que el govern del PP madrileny està retallant.

L’alcaldessa ha reivindicat el model de transformació de la ciutat que està duent a terme el govern municipal «amb més inversió social que mai, reforçant serveis públics i creant-ne de nous com el dentista i el psicòleg municipals, i també amb la transformació urbana com la de Glòries: amb més verd, amb menys cotxes i contaminació per a guanyar una ciutat per a la vida i per a la seva gent. I això ho volem també per a Madrid i per a totes les ciutats i pobles»

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.