Comunicat de Barcelona en Comú sobre la sentència a favor d’Agbar: Seguirem lluitant per la remunicipalització de l’aigua

Lamentablement, seguim veient com els lobbies de la ciutat continuen volent frustrar els esforços del govern municipal

Aquesta setmana hem conegut la sentència del Tribunal Suprem que revoca l’anul·lació de la concessió duta a terme el 2012 a Agbar per gestionar el servei de l’aigua a Barcelona i altres 22 municipis de l’Àrea Metropolitana. És un cop dur, perquè posa encara més difícil la remunicipalització d’un bé comú que, per definició, no hauria d’estar en mans privades. Des de Barcelona En Comú creiem que els poders econòmics no han de gestionar béns i drets fonamentals com l’aigua, l’energia i l’habitatge ni influir en decisions judicials.

Lamentablement, seguim veient com els lobbies de la ciutat continuen volent frustrar els esforços del govern municipal fent maniobres judicials contra el reglament de participació de l’Ajuntament, contra el PEUAT i ara contra la remunicipalització de l’aigua. A més, aquesta sentència és també un cop a la ciutadania que, majoritàriament, està a favor d’una gestió pública: el 80% de la població, segons una enquesta del GESOP, voldria aquest model de gestió. Es consolida així una anomalia, doncs el 90% de l’aigua a tot el món està gestionada de manera pública.

No ens resignem a que l’aigua dels ciutadans i ciutadanes de Barcelona segueixi en mans privades fins al 2047; per això, seguirem defensant que un bé públic s’ha de gestionar de manera pública. Perquè no pot ser que cada any haguem de lluitar contra Agbar per evitar que pugi el rebut de l’aigua. No pot ser que una empresa que té 40M d’euros anuals de benefici gestioni un servei públic. No pot ser que un bé de primera necessitat sigui un actiu financer.

Quan una legislació injusta s’alinia amb una multinacional i els seus interessos, ens interpel·la a tots: representants institucionals, moviments socials i societat civil. La batalla per recuperar béns públics adquireix més complexitat amb aquesta sentència, però no per això defallirem. És més, continuarem treballant des de les institucions i els carrers per recuperar la gestió de l’aigua i farem propostes legislatives perquè les lleis responguin a l’interès general i no als interessos d’uns pocs.

Article «El malo de la película es Agbar» de La Futura Channel.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.