Alumnes de l'Escola Jacint Verdaguer de Poble-sec pintant les finestres que reivindiquen.

Marc Serra reclama un Pla de Climatització per l’escola Jacint Verdaguer del Poble-sec

El regidor de Barcelona en Comú ha criticat que les primeres inversions del govern Collboni «s’obliden de les escoles de Sants-Montjuïc i Nou Barris, dos dels districtes on hi ha més desigualtats socials i que haurien de ser prioritat»

El regidor de Barcelona en Comú i president del Consell de Districte de Sants-Montjuïc, Marc Serra, ha expressat avui el seu suport a la comunitat educativa de l’Escola Jacint Verdaguer del Poble-sec, que ha secundat la convocatòria de Revolta Escolar per uns entorns escolars segurs i pacificats. Precisament es tracta d’una escola que té l’accés a una autopista urbana com és el carrer Lleida, on hi ha molt trànsit de cotxes i autocars que accedeixen a la muntanya de Montjuïc.

El regidor dels comuns ha explicat que quan van arribar al govern, l’escola Jacint Verdaguer «tenia molts dèficits» i es van aplicar en millorar el centre i el seu entorn: «Vam fer el menjador i la cuina nova, vam millorar el pati i també vam reduir un carril de trànsit, protegint l’entorn de l’escola per fer-lo més segur i generar espais d’estada per les famílies» ha recordat Serra. Tot i així, ha assenyalat que el centre «encara té dèficits importants que no poden esperar més». En concret, s’ha referit al mal estat de les finestres, «molt antigues», que l’AMPA reclama canviar ja perquè d’una banda, tenen una alçada no reglamentària i, per tant, no garanteixen la seguretat de l’alumnat, i d’altra banda, quan les obren perquè fa calor, el soroll dels cotxes impedeix que les alumnes escoltin les mestres.

El també president del Districte de Sants-Montjuïc ha recordat que, el mandat passat, BComú va aconseguir que el Consorci d’Educació es comprometés a fer una inversió aquest curs per renovar les finestres i millorar l’aïllament acústic i tèrmic del centre, «però amb el canvi de govern aquest compromís està en risc», ha avisat.

En aquesta línia, Serra ha lamentat que el nou Pla de Climatització de les escoles que ha fet el govern Collboni «no preveu cap intervenció a l’escola Jacint Verdaguer fins al 2027» i ha anat més enllà: «De fet, les primeres inversions del Pla s’obliden de les escoles de Sants-Montjuïc i Nou Barris, dos dels districtes on hi ha més desigualtats socials i que haurien de ser prioritat».

Per tot això, ha demanat que l’Ajuntament que no s’oblidi de l’Escola Jacint Verdaguer, «una escola que té un projecte preciós, amb una comunitat que porta anys lluitant contra la segregació, però que necessita de l’acompanyament municipal per tenir les instal·lacions que es mereix», ha conclòs.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.