Roda de premsa de la portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz.

Janet Sanz: “Volem parlar amb el PSC del mandat sencer, de model de ciutat i d’allò que necessiten les veïnes de BCN”

Els comuns portaran a Plenari tres iniciatives per evitar l’obertura de nous hotels al centre, estendre el model Consell de Cent a més carrers de la ciutat i ampliar Protegim Escoles a tots els centres educatius. La portaveu de BComú vol "un compromís ferm del govern que no modificarà el PEUAT”

La portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha explicat avui les iniciatives que portaran els comuns al Plenari de març, un dia marcat per la tramitació dels pressupostos del PSC. Preguntada pel vot de BComú, Sanz ha recordat que “hem fet un vot favorable a la investidura, hem fet un vot favorable a la tramitació, BComú hem estat molt generosos: però volem parlar del mandat sencer, de model de ciutat, d’allò que necessita la ciutadania de Barcelona, mentre que el PSC ens demana un xec en blanc”. En aquest sentit, la portaveu dels comuns ha destacat que han presentat propostes, documents i fins i tot un pressupost alternatiu, però mai han rebut cap retorn per part del govern de Collboni, que tampoc no ha trucat Ada Colau en aquestes setmanes.

Pel que fa a les iniciatives dels comuns al Plenari, aquest mes de març estaran encapçalades per una proposició per evitar l’obertura de nous hotels al centre de Barcelona, ara que s’aproxima un estiu on es preveu que la massificació turística batrà tots els rècords. “Tenim unes xifres de turisme inassumibles, ja no només la ciutadania sinó fins i tot els propis turistes creuen que Barcelona està massificada, i calen instruments per fer-hi front” ha explicat Sanz, que ha afegit: “no calen més hotels al centre de la ciutat: volem un compromís ferm del govern que no modificarà el PEUAT”.

A més a més, els comuns presentaran un prec per estendre el model d’eix verd de Consell de Cent a més carrers de l’Eixample i Sant Martí després que fos notícia la inclusió de Consell de Cent entre els 10 millors carrers del món segons la revista Time Out. Tal com ha explicat Sanz, “Consell de Cent s’ha qualificat com un dels millors carrers del món, els veïns i veïnes hi passegen cada dia i se’l fan seu, i el que hem de fer és que no sigui excepcional: calen molts més Consells de Cent omplint tota la ciutat”. Segons un estudi de la UAB, el 77% dels residents dels nous eixos verds de l’Eixample (Consell de Cent, Girona, Rocafort i Borrell) fan una valoració positiva de la pacificació, així com un 60% de residents d’altres carrers.

Per últim, el grup municipal de BComú demanarà que el govern ampliï el programa Protegim Escoles a tots els centres educatius de la ciutat, una petició que arriba pocs dies després que una adolescent fos atropellada a la porta de l’Escola l’Arenal de Llevant, al Poblenou, tot i que, afortunadament, només resultés ferida. El prec dels comuns proposa convocar la Taula de seguiment del programa ‘Protegim les escoles’, reprendre el projecte de desplegament de radars sancionadors als entorns escolars de la ciutat i la pacificació immediata de l’entorn escolar de l’Escola l’Arenal de Llevant.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.