Roda de premsa de la portaveu del grup municipal de BComú, Janet Sanz.

Janet Sanz: “És un escàndol que Collboni hagi aturat la via per retirar llicències de pisos turístics”

La fórmula per tancar pisos turístics en edificis d’ús residencial que va dissenyar BComú el mandat passat permetria tancar fins a 900 pisos turístics que s’han saltat la regulació municipal. La portaveu dels comuns recorda que "el govern municipal té vies jurídiques al seu abast contra l’especulació amb l’habitatge i les hauria d’utilitzar”

La portaveu del grup municipal de Barcelona en Comú, Janet Sanz, ha mostrat avui la seva preocupació davant la notícia que el govern municipal hagi decidit congelar la retirada de llicències de pisos turístics als edificis residencials. “En plena crisi habitacional, el govern municipal té vies jurídiques al seu abast contra l’especulació amb l’habitatge i les hauria d’utilitzar” ha explicat Sanz, que a més considera “un escàndol que Collboni hagi aturat la via per retirar llicències de pisos turístics només uns dies després de saber que a Barcelona el 30% dels habitatges de lloguer ja són de temporada”.

Al mandat anterior, Barcelona en Comú va dissenyar una fórmula que permet suspendre les llicències de pis turístic en aquells edificis on hi ha residents habituals per tal d’evitar les molèsties que un negoci d’aquest tipus causa en un edifici residencial. La fórmula es va crear el maig passat per evitar l’obertura de 89 pisos turístics a un mateix bloc del carrer Tarragona, i permetria tancar fins a 900 pisos que s’han saltat la regulació municipal, donant així resposta a les necessitats de la ciutadania que ja situa l’habitatge com a segon problema més preocupant a Barcelona.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.