La regidora de BComú Gemma Tarafa (Foto: Carlota Serarols).

Gemma Tarafa atribueix el lideratge de Barcelona en inversió social a les «polítiques innovadores» de BComú i lamenta que la pròrroga pressupostària del PSC significarà «retallades importants»

La portaveu adjunta del grup municipal valora l’estudi de l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials, que ha publicat l’anàlisi dels comptes de 2022 dels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants de l’Estat espanyol. Barcelona torna a encapçalar el rànquing de les capitals

Un any més Barcelona obté una qualificació d’excel·lència pel que fa a la inversió de la ciutat en serveis socials. Un lideratge que ha caracteritzat els mandats de BComú amb l’alcaldessa Ada Colau al capdavant. Així ho reconeix l’Associació Estatal de Directores i Gerents de Serveis Socials (ADYGSS) que, per setè any consecutiu, ha realitzat un estudi detallat dels pressupostos dels 404 ajuntaments de més de 20.000 habitants de l’Estat espanyol, en concret del que dediquen a la partida de Serveis Socials i Promoció Social amb dades corresponents al Pressupost Liquidat 2022 que publica el Ministeri d’Hisenda i Funció Pública en el seu portal de serveis telemàtics.

Segons les dades analitzades per ADYGSS, 37 ajuntaments assoleixen l’excel·lència per la seva inversió en Serveis Socials l’any 2022 i Barcelona torna a encapçalar el rànquing de les capitals (amb 254,82€ per habitant), seguida per Granada i Santa Cruz de Tenerife. Així mateix, l’Ajuntament de Barcelona figura com un dels consistoris que més inverteixen en Serveis Socials, en quart lloc després dels d’Alcalá la Real, Los Llanos de Aridane i Baza.

La portaveu adjunta del grup municipal de BComú, Gemma Tarafa, destaca que la formació va prioritzar les polítiques socials durant 8 anys, unes polítiques que qualifica d’«innovadores» i cita «el pla de salut mental, els serveis de psicòleg, cangur i dentista municipals, els equipaments per persones sense llar o les millores als Serveis Socials». La regidora dels comuns, impulsora de moltes d’aquestes polítiques, considera que són la raó de què «un any més tornem a ser una de les ciutats que rep un excel·lent en inversió social», que considera «ha estat clau en el moment post pandèmia i amb la inflació que hem viscut i estem vivint».

Així mateix, Tarafa ha mostrat la seva preocupació perquè l’actual govern en minoria del PSC no hagi estat capaç de tirar endavant els pressupostos: «A la primera de canvi, quan el PSC ha de tirar endavant la ciutat, no s’aproven pressupostos i per tant s’han de prorrogar. I això implica retallades importants que també tindran impacte en les polítiques socials», ha avisat. La regidora creu que «el PSC no ha sigut capaç de liderar una aprovació pressupostària», quan «un acord amb les esquerres hagués implicat poder tenir uns pressupostos encara més expansius que al 2023 i, per tant, hagués suposat poder seguir prioritzant les polítiques socials».

En aquest sentit, cal recordar que en el darrer mandat BComú va ser capaç d’arribar a acords amb altres forces del consistori i aprovar el pressupost municipal 2023 amb una xifra rècord de gairebé 3.600 milions d’euros. I que des de la seva arribada al consistori el 2015, els comuns han incrementat els recursos municipals en 1.000 milions d’euros, el que ha permès ampliar polítiques importantíssimes per al conjunt de veïnes i veïns de Barcelona, sent les referents a drets socials de les més beneficiades amb un augment del 74% en el pressupost de 2023.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.