La líder dels comuns, Ada Colau, intervé a La Haia en suport a la denúncia de Sud-àfrica contra l'Estat d'Israel.

Colau demana a Espanya des de La Haia que se sumi a Sud-àfrica en la denúncia contra violacions de DDHH a Israel

La líder dels comuns ha estat convidada a formar part d’una comitiva internacional per acompanyar els ministres sud-africans en la denúncia contra Israel, juntament amb Jeremy Corbyn o Jean-Luc Mélenchon. Colau ha dit que aquesta denúncia “no tracta només sobre Palestina, a Gaza està en joc el marc dels Drets Humans i el de les Nacions Unides, i el futur de la humanitat al complet”

La presidenta del grup municipal de Barcelona en Comú i coordinadora de Catalunya en Comú, Ada Colau, ha acompanyat aquest matí a una comitiva internacional per donar suport a l’Estat de Sud-àfrica davant la querella presentada al Tribunal Internacional de La Haia contra l’Estat d’Israel per les continues violacions dels Drets Humans que està exercint a Gaza i els territoris ocupats de Cisjordània des del passat octubre. Colau ha destacat la importància d’aquesta denúncia, que ha de servir per convocar “un alto el foc permanent i immediat”, i per això ha demanat “a tots els països, especialment a Espanya, que se sumin a Sud-àfrica en aquesta iniciativa”.

Colau ha volgut recordar que “Barcelona va ser la primera ciutat europea en suspendre relacions amb el govern d’Israel, no amb la població jueva, sinó amb el govern de Netanyahu que està cometent un genocidi contra Palestina”, un genocidi que ja acumula més de 20.000 morts, 6.000 d’ells nens i nenes, només des del passat octubre. L’ex-alcaldessa ha estat convidada per la Internacional Progresista i ha comparegut juntament amb els ministres sud-africans Ronald Lamola i Zane Dangor, així com el parlamentari britànic Jeremy Corbyn, el francès Jean-Luc Mélenchon o el belga Peter Mertens. “Parlem de desenes de milers de víctimes: nens, periodistes, metges… Aquesta causa no tracta només sobre Palestina, a Gaza està en joc el marc dels Drets Humans, el marc de les Nacions Unides i el futur de la humanitat al complet”, ha conclòs Colau.

Tant els comuns com Sumar s’han afegit al manifest de la Internacional Progressista per demanar la pau definitiva a Palestina.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.