Ada Colau a la manifestació a Istanbul a l'espera de salpar amb la Flotilla rumb a Gaza.

BComú signa el manifest de ‘Rumbo Gaza’ en suport a la Flotilla de la Llibertat

El portaveu de la formació i responsable d’Internacional, Max Cahner, participa a la missió humanitària per portar aliments, medicaments i aigua potable a la població palestina de la Franja de Gaza, juntament amb la líder dels comuns, Ada Colau, l’advocat i exdiputat Jaume Asens, i centenars d’activistes

La Coordinadora de Barcelona en Comú ha signat el manifest de ‘Rumbo a Gaza’ en suport a la Flotilla de la Llibertat, que en aquests moments és a Istanbul pendent de poder salpar cap a la Franja de Gaza amb l’objectiu de trencar el bloqueig que l’Estat d’Israel imposa a la zona des de fa 18 anys. Centenars d’activistes i observadors dels Drets Humans i professionals de la medicina de 40 nacionalitats embarcaran per fer arribar 5.500 tones d’ajuda humanitària i intentar posar fi a la situació de fam imposada deliberadament pel govern de Netanyahu sobre els més de 2,3 milions d’habitants de la Franja de Gaza.

El manifest denuncia el genocidi que des del 7 d’octubre el govern de Netanyahu està cometen a la Franja de Gaza: «Després de 6 mesos d’atacs indiscriminats, Israel ha assassinat a més de 35.000 persones, més de 14.000 infants, i hi ha més de 12.000 desapareguts i 71.000 ferits. El 70% de les àrees urbanes han estat destruïdes, milers de persones han estat detingudes i sotmeses a condicions infrahumanes i el ministre de seguretat amenaça avui en exterminar-les». És per això que la missió humanitària de la Flotilla per la Llibertat fa una crida a «la societat civil, les organitzacions i totes les persones del món» a denunciar aquest «bloqueig criminal i genocidi retransmès en directe», i a reclamar a les institucions que «compleixin amb les seves obligacions i fer tot el possible per aturar la barbàrie».

La Flotilla de la Llibertat deixa en evidència «la inoperància dels estats en la defensa dels Drets Humans» i que «no n’hi ha prou en denunciar les injustícies sinó que cal fer tot el possible per aturar-les», perquè la població palestina segueix patint i morint cada dia. “Quan els governs fracassen, nosaltres naveguem!», clamen les activistes internacionals.

Manifest i adhesions aquí.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.