Manifestació pel dret a l'empadronament per a tothom.

BComú per la no discriminació i el dret a l’empadronament

La formació s’ha adherit al comunicat ‘Pel dret a la salut i a l’educació, pel padró per a totes. Discriminació ni a Ripoll ni enlloc’

Fa uns dies va saltar als mitjans de comunicació la notícia que l’alcaldessa de Ripoll, coneguda per defensar polítiques d’extrema dreta, està negant l’empadronament, i en conseqüència l’accés a l’educació i la salut, a persones migrades que resideixen a la capital del Ripollès. Davant aquesta flagrant vulneració de drets, Barcelona en Comú s’ha adherit al comunicat ‘Pel dret a la salut i a l’educació, pel padró per a totes. Discriminació ni a Ripoll ni enlloc’, promogut per la Coordinadora Obrim Fronteres i la Plataforma per una Atenció Sanitària Universal a Catalunya (PASUCat), juntament amb organitzacions i veïnes de Ripoll.

En el comunicat s’exigeix a l’Ajuntament de Ripoll que «garanteixi de manera immediata l’accés al padró de totes les persones residents en el seu municipi» i, d’altra banda, als Departaments de Salut i d’Educació de la Generalitat, que prenguin «mesures per garantir que totes les persones poden rebre atenció sanitària i que totes les criatures i joves fins a 16 anys estan escolaritzades i ho siguin en escoles públiques quan així ho sol·licitin».

Així mateix, s’assenyala que, «tot i que Ripoll és el cas més mediàtic ara mateix, són molts els ajuntaments que incompleixen la llei en relació amb el padró i neguen l’accés a aquest tràmit, així com als serveis bàsics de salut, educació o serveis socials».

Les organitzacions i persones signants en suport «a les veïnes de Ripoll que veuen els seus drets vulnerats» es comprometen a denunciar «qualsevol discriminació cap a la població d’origen estranger a Ripoll o a qualsevol municipi».

Llegeix el comunicat aquí 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.