Intervenció al Plenari de la portaveu de BComú, Janet Sanz.

BComú lidera la creació d’una Taula de Regulació del Lloguer a Barcelona per garantir el compliment de la Llei

Segons Janet Sanz, “necessitem mecanismes de control, de seguiment, d’inspecció i de sanció per fer la Llei efectiva i evitar que el mercat trobi dreceres per eludir complir-la”, tot frenant una “espiral especulativa”. Barcelona és la ciutat amb més llogateres de tot l’Estat, amb més de 700.000, i ha arribat a un màxim històric dels preus provocant que moltes famílies destinin més del 40% d’ingressos al lloguer

Atesa l’entrada en vigor de la regulació dels preus de lloguer a Catalunya aquest divendres 15 de març, Barcelona en Comú ha proposat a la Comissió d’Urbanisme la creació d’una Taula de Regulació del Lloguer que vetlli pel correcte compliment de la Llei a Barcelona. Així doncs, els comuns han proposat un organisme conformat pels grups municipals de l’Ajuntament de Barcelona, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, el Ministeri d’Habitatge i Agenda Urbana o el Sindicat de Llogateres de Catalunya, entre d’altres actors, que prepararà informes mensuals de la zona tensionada de Barcelona per fer seguiments dels nous contractes signats, l’evolució del preu de lloguer, la implementació del règim sancionador o els incompliments detectats. Tal com ha explicat la portaveu Janet Sanz, “Barcelona és la ciutat de tot l’Estat amb més persones llogateres, més de 700.000, i hem arribat a un màxim històric dels preus de lloguer, el que provoca que moltes famílies destinin més d’un 40% dels seus ingressos a pagar l’habitatge”, i ha recordat que els comuns van ser els primers a reclamar aquesta Llei ja al 2016 des de l’Alcaldia de Barcelona.

L’objectiu de la Taula és disposar d’informació en temps real de l’aplicació de la regulació, conèixer i participar en la presa de decisions per buscar la millor opció adaptada a la ciutat amb total transparència i donar suport a la transmissió de la informació a la ciutadania, tot evitant vulneracions de la llei, desviaments d’habitatge residencial cap a lloguers de temporada i altres pràctiques lesives per la població llogatera de Barcelona. La proposició, que ha estat aprovada amb els vots favorables de comuns, ERC, PSC i Junts, servirà com a “mecanisme de control, de seguiment, d’inspecció i de sanció per fer la Llei efectiva i evitar que el mercat trobi dreceres per eludir complir-la” ja que, segons ha explicat Sanz, estem davant una “espiral especulativa” i “cal estar a l’altura de les famílies d’aquesta ciutat i les seves necessitats”.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.