BComú dona suport a la manifestació ‘Unim-nos per un món sense el racisme ni el feixisme’

El dissabte 16 de març tindrà lloc una mobilització internacional que a Barcelona impulsa UCFR

Unitat Contra el Feixisme i Racisme (UCFR) se suma als moviments d’arreu del món que organitzaran protestes àmplies i unitàries contra el racisme i l’extrema dreta, el pròxim dissabte 16 de març, per commemorar el Dia de l’ONU contra el racisme i recordar la massacre de joves lluitadors contra l’apartheid a Sud-àfrica el 1960.

Barcelona en Comú ha signat el manifest d’UCFR, que assenyala que «en l’actual context de conflictes bèl·lics, col·lapse climàtic, crisi econòmica creixent… els governs estan intensificant tot tipus de racismes per dividir i vèncer, per intentar desviar l’oposició a les seves polítiques». UCFR denuncia que «les guerres i el racisme van de la mà» i posa d’exemple «el bombardeig que el govern ultradretà israelià duu a terme contra Gaza», un atac «on fins i tot la Cort Internacional de Justícia de l’ONU veu indicis de genocidi» i que «es basa en la deshumanització racista de les persones palestines». Una «massacre» que compta amb el suport de l’extrema dreta internacional, VOX inclosa.

L’entitat antifeixista i antiracista catalana constata que, arran d’aquest conflicte, «està creixent la islamofòbia i la judeofòbia» i per això fa una crida a combatre totes les formes de racisme com en el cas de «les campanyes de propaganda racista que intenten fer de les persones refugiades i migrades el boc expiatori».

En aquesta línia, el manifest denuncia que «les persones refugiades moren per milers al mar i a les rutes terrestres, bloquejades a les fronteres europees per FRONTEX» i els impediments al dret a l’asil de la gent refugiada, una violació del dret internacional. Una realitat «agreujada amb el nou Pacte Europeu sobre Migració i Asil, acordat en la Presidència espanyola del Consell de la Unió Europea, que suposa una major externalització i militarització de les fronteres, i que permet als estats incomplir les seves obligacions amb el dret internacional d’asil i refugi i de drets humans, a canvi de diners».

Davant tot això, UCFR demana «vies segures, que s’obrin les fronteres per a les persones refugiades. I seguim exigint l’aprovació de la ILP Regularització Ja, signada per més de 700.000 persones en tot l’estat, que demana garantir els drets humans per les més de mig milió de persones indocumentades que són veïnes nostres als nostres barris».

D’altra banda, aquesta crida a la mobilització antifeixista i antiracista pel 16 de març recorda que «aquest racisme institucional normalitza i ajuda a créixer la dreta racista i feixista», a casa nostra i arreu del món, però posa en valor així mateix que «hi pot haver una oposició massiva al racisme i al feixisme» com en el cas de «les enormes protestes recents contra l’extrema dreta a Alemanya i Àustria, i contra la nova llei racista a França».

Llegeix el manifest sencer aquí.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.