Marc Serra, regidor de BComú (Foto: Carlota Serarols).

BComú demana un ple extraordinari als districtes per tirar endavant el procés participatiu del PAM i els PAD

Els comuns consideren «inèdit» i «reprovable» que el govern de Collboni no hagi convocat cap procés participatiu pel debat ciutadà del Pla d'Actuació de Mandat (PAM) i els Plans d'Actuació del Districte (PAD)

El grup municipal de Barcelona en Comú ha registrat una petició perquè es convoqui un plenari extraordinari als districtes de la ciutat i permetre així que es tiri endavant el procés participatiu del Pla d’Actuació de Mandat (PAM) i els Plans d’Actuació del Districte (PAD). Els comuns lamenten que, passat prop d’un any de les eleccions municipals, el govern de Collboni encara no ho hagi convocat ni arribés a fer pública la seva proposta d’acció de govern als districtes. Un fet que consideren «inèdit» i que mereix la reprovació de l’equip del PSC. Sobretot quan “aquesta circumstància inèdita en la història de la nostra ciutat coincideix amb un any en què Barcelona ostenta la Capitalitat Europea de la Democràcia en reconeixement a les polítiques innovadores de participació impulsades els mandats passats”, recorda el regidor Marc Serra.

En la seva petició, BComú destaca «la importància i el valor afegit de la participació ciutadana respecte la proposta de l’acció de govern de mandat» i recorda que la proposta de PAM/PAD del govern municipal «es va presentar unilateralment, sense cap reunió prèvia» i que per aquest motiu «no va recollir cap suport entre els grups municipals, que en van tenir coneixement només a través de la premsa».

Els comuns creuen fonamental «poder contrastar la voluntat del govern amb el conjunt de la ciutadania en un debat públic, transparent i amb les mínimes garanties d’accés a la participació». Per això insten l’alcalde a convocar un procés participatiu pel debat ciutadà del PAM i els PAD, que hauria de tenir «com a mínim tres mesos de durada i complir amb totes les garanties que contempla el Reglament de Participació que es va dotar la ciutat per a aquests casos”, tal com han demanat també la FAVB i el Consell d’Associacions de Barcelona, que integra a 5.000 entitats de la ciutat.

BComú ja es va abstenir en la votació del PAM a la darrera Comissió de Presidència del 17 d’abril passat, obligant el govern del PSC a acceptar allargar un mes el procés participatiu ciutadà, previst entre el maig i el juny, i que el mateix sigui de tres mesos. El regidor Marc Serra va criticar que la proposta del govern del PSC arribava tard, un any després de la investidura, i va atribuir la seva pressa en liquidar el debat a la seva «por a la participació ciutadana».

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.