Manifestació a Barcelona per denunciar el genocidi que està cometent l'Estat d'Israel a Gaza.

BComú demana la cancel·lació de la Fira UNVEX on participen empreses que venen armes i drons a Israel

La formació signa la carta de Prou Complicitat i la Comunitat Palestina de Catalunya, adreçada a la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona i Sabadell, ciutats on es preveu la trobada el 4 i 5 de juny

BComú és una de les organitzacions signants de la carta que Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya han fet arribar al Govern de la Generalitat i als Ajuntaments de Barcelona i Sabadell per tal que no autoritzin la celebració de la Fira UNVEX, prevista pels dies 4 i 5 de juny a les ciutats barcelonina i sabadellenca.

Es tracta d’una fira «de sistemes no tripulats i drons on hi haurà empreses còmplices amb l’apartheid, l’ocupació, la colonització i el genocidi contra el poble palestí», expliquen els signants, que expressen una «extrema preocupació» davant el fet que «una fira amb material militar pugui tenir lloc a les nostres ciutats», i per això en demanen «la cancel·lació immediata». Tenen constància que UNVEX compta ja amb 28 empreses participants, entre elles «empreses directament lligades a l’exèrcit israelià, el qual comet crims de guerra contra el poble palestí des de fa més de 76 anys i que actualment està duent a terme un genocidi a la Franja de Gaza, que ja ha assassinat a més de 35.000 persones palestines, incloent a més de 10.000 infants».

La carta posa l’accent en què la celebració d’aquesta fira «no va només en contra de les demandes de la societat civil de les ciutats i de les veïnes del voltant, sinó que mostra una complicitat amb el genocidi actual i va en contra de la legislació internacional», quan la societat civil de Catalunya i de tot l’Estat espanyol «ha deixat clar el ferm rebuig al genocidi contra el poble palestí». En aquest sentit, es recorda que el lema “Fi al comerç d’armes amb Israel” s’ha convertit en «una demanda central de totes les manifestacions massives que s’han organitzat en els últims mesos a nivell estatal».

Llegeix la carta aquí

 

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.