La portaveu adjunta del grup municipal de BComú, Gemma Tarafa, a la roda de premsa de Prou Complicitat amb Israel per la suspensió de la Fira UNVEX.

BComú demana Collboni la cancel·lació immediata de la Fira UNVEX on participen empreses vinculades amb l’exèrcit israelià

Els comuns registren un prec perquè l’alcalde insti públicament a suspendre l’esdeveniment, previst els dies 4 i 5 de juny a Fira Barcelona i també a Sabadell. «No podem permetre que una fira amb material militar que s’utilitza per perpetrar un genocidi contra el poble palestí tingui lloc a la ciutat» diu la regidora Gemma Tarafa

El grup municipal de BComú ha registrat avui un prec on demana a l’alcalde Jaume Collboni que insti públicament a cancel·lar “immediatament” la Fira UNVEX, prevista pels dies 4 i 5 de juny a la nostra ciutat i també a Sabadell. Els comuns denuncien que es tracta d’una fira de sistemes no tripulats i drons que compta amb la participació de 28 empreses, algunes «directament vinculades amb l’exèrcit israelià, que actualment està duent a terme un genocidi a la Franja de Gaza que ja ha assassinat a més de 35.000 persones palestines, incloent a més de 10.000 infants», en la línia de la carta que Prou Complicitat amb Israel i la Comunitat Palestina de Catalunya han fet arribar al Govern de la Generalitat i als ajuntaments de Barcelona i Sabadell, i que els comuns han signat juntament amb altres 150 organitzacions de la ciutat i d’arreu de l’estat.

En el prec, la regidora Gemma Tarafa exposa que com a ciutat de pau de referència internacional, Barcelona «no pot permetre que una Fira amb material militar que s’utilitza per perpetrar un genocidi contra el poble palestí tingui lloc a la ciutat». Així mateix, BComú sustenta la seva petició en què fa 2 dies el Fiscal del Tribunal Penal Internacional va sol·licitar detenir el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, per crims de guerra, i anteriorment «el 13 de març el Congrés dels Diputats va aprovar una PNL que demana imposar un embargament militar a Israel; el passat 5 d’abril les Nacions Unides va aprovar una resolució que demana, entre altres mesures, la suspensió de la venta d’armes amb Israel; i el passat mes de gener la Cort Internacional de Justícia va reconèixer que Israel està cometent genocidi contra el poble palestí». Per arrodonir-ho, el prec dels comuns assenyala que precisament avui el president Pedro Sánchez ha anunciat que reconeixerà l’Estat palestí el pròxim 28 de maig, i recorda que el Plenari Municipal del mes d’abril va acordar donar suport al reconeixement d’un Estat palestí.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.