Jess González solidaritat amb Palestina
Jess González, regidora de BComú.

BComú aconsegueix el suport de l’Ajuntament a l’embargament d’armes a Israel

La regidora Jess González ha presentat una proposició per donar suport a la campanya 'Prou Comerç d’Armes amb Israel' promoguda per més de 200 entitats i associacions contra el genocidi a Gaza. González ha denunciat: “Israel exporta a Espanya material armamentístic promocionat per les empreses israelianes com a 'provat en combat', el que vol dir provat a Gaza”

Barcelona en Comú ha presentat a la Comissió de Presidència, Seguretat i Règim Interior d’aquest desembre una proposició per tal de donar suport institucional a la campanya ‘Prou Comerç d’Armes amb Israel’, promoguda per més de 200 associacions i entitats contra el genocidi a Gaza, i per demanar a l’Estat que aturi el comerç d’armes amb el govern israelià.

Tal i com ha explicat la regidora Jéssica González, “davant la negativa del govern de Netanyahu a obeir el mandat de les Nacions Unides, l’única manera d’aconseguir un alto el foc definitiu és deixar de proporcionar armes a l’Estat d’Israel”. La campanya, coordinada des de Prou Complicitat, pretén que les institucions se sumin a una iniciativa ciutadana per pressionar els Estats i la comunitat internacional a deixar de comerciar amb Israel, en la mateixa línia que ja va aprovar el Plenari municipal el passat novembre de trencar relacions amb el govern de Netanyahu i revisar els contractes amb empreses que duguin a terme la seva activitat en territoris ocupats de Palestina. “Segons el Centre Delàs d’Estudis per la Pau, entre el 2000 i el 2022 Espanya va exportar material de defensa a Israel pel valor de 139,5 milions d’euros i en va importar per més valor, material promocionat per les empreses israelianes com a ‘provat en combat’, el que vol dir provat a Gaza” ha afegit González.

La proposició s’ha aprovat amb els vots favorables dels comuns i ERC, tot i l’abstenció del PSC i Junts i el vot en contra de PP i Vox, i referma el compromís de Barcelona amb la pau i amb la Declaració dels Drets Humans que aquesta setmana ha complert el seu 75è aniversari.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.