L'alcaldessa Colau amb Semolina Tomic i la gent de l'Antic Teatre i les veïnes de Ciutat Vella, celebrant la decisió de fer-lo equipament públic

BComú aconsegueix el compromís de l’Ajuntament per garantir la continuïtat pública de l’Antic Teatre

La proposició, que s’ha aprovat amb els vots de comuns, ERC, PSC i Junts, demana executar l’expropiació del local per garantir l’activitat de l’Antic Teatre tal com es va anunciar el passat mandat. La regidora Jess González el considera "un actiu fonamental pels drets culturals a Barcelona i un hub artístic, social i veïnal imbricat a un territori on és molt necessari”

Barcelona en Comú ha presentat una proposició a la Comissió de Drets Socials, Cultura i Esports per tal de garantir la continuïtat de l’Antic Teatre com a projecte vinculat a la cultura de base de la ciutat, al context veïnal de Ciutat Vella i a la projecció cultural de Barcelona. Per aquest motiu, la proposició proposa garantir la continuïtat en el mateix espai on aquest projecte s’ha desenvolupat els darrers 20 anys, tot executant l’expropiació del local situat al carrer Verdaguer i Callís número 12 tal com es va anunciar el passat mandat.

Per a la regidora Jess González, que ha defensat la iniciativa a la Comissió i que també és presidenta del Consell de Districte de Ciutat Vella, “l’Antic Teatre és un actiu fonamental pels drets culturals a Barcelona i un hub artístic, social i veïnal imbricat a un territori on és molt necessari”. Un projecte “que aposta per iniciatives amb poca visibilitat comercial, però que tenen una gran qualitat i són de molt valor pel teixit cultural i de proximitat del barri de Santa Caterina i la Ribera”. González ha conclòs que “la precarietat estructural que existeix al sector cultural, materialitzada en precarietat laboral i manca de recursos juntament amb la pressió immobiliària i l’especulació que asfixia aquestes propostes culturals, fa que sigui necessari protegir-les des de l’Ajuntament”.

La proposició s’ha aprovat amb el vot favorable de comuns, ERC, PSC i Junts, sumant 35 dels 41 regidors de l’Ajuntament.

Para leer todos los artículos relacionados, haz click aquí.
Recibe en tu Telegram o Whatsapp las últimas noticias de Barcelona En Comú

También puede interesarte

Suscríbete a nuestra newsletter

    Recibe en tu correo todo lo que estamos haciendo en los barrios de Barcelona.
    Haciendo click en "Suscribirse", acepto que Barcelona En Comú utilice la información que proporciono para enviarme actualidad por correo electrónico. Para saber más, consulta nuestra Política de privacidad.