Barcelona En Comú vol invertir 100 milions per construir 30 noves escoles bressol

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, s’ha compromès avui a “construir en el proper mandat 30 noves escoles bressol, amb una inversió de 100 milions d’euros” i 30 més en un segon mandat, per tal de cobrir el 40% de demanda que avui queda desatesa per la xarxa pública. Colau ha recordat que CiU “no ha projectat ni una escola nova en tot el mandat”, i s’ha compromès també a “revertir els processos d’externalització de la gestió dels centres” impulsats per Trias.

“Cal aturar les retallades i la deriva privatitzadora que posen en perill la qualitat de l’atenció que mereixen els nostres infants”, ha assegurat Colau, qui ha garantit també que es revertiran els increments de ràtio que han suposat la presència de 1.134 nens i nenes més a les aules amb la mateixa plantilla professional. “Recuperarem també la mitja hora de suport educatiu retallat”, ha assegurat Colau després de visitar una escola bressol del Bon Pastor amb Gerardo Pisarello i Marta Verdejo, integrants també de la candidatura de BComú.

Pisarello ha recordat que “aquestes polítiques de retallades i privatitzacions han estat possibles per l’acord de CiU amb el PP, però també per l’abstenció del PSC i ERC que van permetre a Trias aprovar el Programa d’Actuació Municipal (PAM)” que les contemplava. Ha exigit també “que l’Ajuntament deixi de fer de banquer de la Generalitat” i es recuperi l’aportació de 1.800 euros per plaça que la Conselleria ha deixat d’invertir. Pisarello ha plantejat a més “revisar els criteris d’accés” i fer més efectiva la tarifació social en funció de renda, per tal que no quedin places buides ni cap família vulnerable sense possibilitat d’accés.

Preguntada per les paraules del ministre Wert, Colau ha denunciat la seva “actitud arrogant i prepotent” i ha assegurat que “frivolitzar amb la dictadura, que va suposar la persecució, tortura i mort de tanta gent” hauria de comportar “el seu cessament immediat”. “És inadmissible que se’l mantingui com a ministre”, ha afirmat, garantint el compromís de BComú amb “el model d’escola catalana, laica i inclusiva”. “El defensarem desobeint si cal, al costat de la comunitat educativa”, ha assegurat.