Barcelona en Comú condemna la detenció dels coalcaldes de Dıyarbakir i exigeix que es recuperi la democràcia local a Turquia

Barcelona En Comú se solidaritza amb Dıyarbakir amb el poble kurd: la resistència a la persecució és un dret! #ZulmeKarşıDirenişHaktır

Des de Barcelona En Comú volem expressar la nostra profunda preocupació per l'anunci de la detenció de la coalcaldessa i coalcalde de Dıyarbakir, escollits democràticament, Gültan Kışanak i Firat Anlı. Exigim el seu alliberament immediat.

Aquesta és només l'última d'una sèrie de detencions de càrrecs electes locals del Kurdistan turc durant aquests últims dos mesos. El passat més de juliol la Llei Municipal de Turquia va ser modificada per recentralitzar l'estructura de l'estat i permetre la destitució d'alcaldes electes i el control de les administracions locals per part del govern central. Aquestes accions són una clara violació de l'Article 4.4 de la Carta Europea de l'Autonomia Local, que va ser ratificada per la República de Turquia el 1992.

Barcelona En Comú entén que la detenció dels alcaldes Kışanak i Anlı forma part d'una nova onada de coacció per part del govern turc contra la democràcia local a tot el país i contra els drets del poble kurd en particular. Aquesta onada repressiva pren com a excusa el cop militar fallit del passat mes de juliol.

La pau i l'estabilitat a les ciutats i regions de Turquia depèn del respecte per la democràcia local, pels càrrecs electes i els ajuntaments. Les competències de les administracions locals han de ser sempre respectades i mai haurien de quedar sota el control de nomenaments fets a dit pel govern central. Cal mantenir unes eleccions justes i lliures per tal de garantir la democràcia i els Drets Humans al kurdistan turc.