Ada Colau: “Barcelona pot ser la punta de llança d’un canvi” a tot el sud d’Europa

L’alcaldable de Barcelona En Comú, Ada Colau, ha destacat avui l’”oportunitat històrica” que s’obre el proper 24 de maig i la “possibilitat que el municipalisme esdevingui la punta de llança d’un canvi” que s’estengui per tot el sud d’Europa. “Necessitem l’aliança de moltes ciutats i pobles, hi ha motius per l’esperança, però no ens podem confiar”, ha assegurat en un acte conjunt amb Syriza, ICV, IU, Bloco de Esquerda i el Partit Verd Europeu.

“Fa 4 anys vam omplir les places per cridar que no ens sentíem representats per les nostres institucions, vam sortir a dir que som el 99% i exigim el que és nostre. Després hem patit quatre anys de governs de dretes que s’han apropiat dels recursos col·lectius, que han saquejat el país i la ciutat, causant un munt de patiment, i quan ho hem sortit a denunciar ens han dit que ens presentéssim a les eleccions. Doncs aquí estem”, ha afirmat Colau.

“Hem fet aquest pas per guanyar, perquè som una majoria social la que vol posar la gent al centre de la política publica” i “fer fora la màfia de les nostres institucions”. “I si no volen que parlem de màfia, que li diguin al Crespo que no cobrin comissions ni convidin a la màfia russa a especular al nostre port. Si no ho fan ells, ho farem nosaltres”, ha afirmat l’alcaldable de BComú. “Podem fer que Barcelona sigui referent mundial de ciutat justa i democràtica, de transparència, de lluita contra la corrupció, i que sigui un port obert per a tota la gent que avui està morint a la Mediterrània o a Melilla per politiques racistes, sense excuses mai més”.

Syriza és Barcelona En Comú”

“L’esperança està en camí”, ha dit el coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, tot recuperant el lema de Syriza en les eleccions gregues “Hope is on the way” perquè per primera vegada, després de molts anys de lluita “no anem a resistir ni a influir” sinó que “anem a guanyar”. "Ada t'ha tocat que des de Barcelona obrim el camí per una escletxa d'esperança i dignitat", ha dit Herrera a Colau perquè el 24M, a ritme "més rumbero", "aprofitem la oportunitat històrica" i "fem que el run run soni als carrers perquè l'Ada sigui l'alcaldessa i recuperem la ciutat per posar-la al servei de la gent".

El diputat d’IU Alberto Garzón ha destacat l’exemplaritat que té per a tot l’Estat de BComú. “Les batalles polítiques no són només electorals, són culturals, i la idea de construir un procés guanyador que transformarà la ciutat des de les institucions, però també des del carrer, és veritablement poderós”, ha destacat. Davant de governs que intenten imposar la por amb mesures com la llei mordassa, governs que “ens estan dient que no fem política, que marxem de les places i l’espai comunitari”, avui els diem “que no ho farem, i que no permetrem que construeixin aquest ordre social regressiu”, ha dit Garzón.

Stavros Karagkounis, eurodiputat de Syriza, ha volgut transmetre als centenars de persones reunides a l’acte celebrat al Poblenou “el suport del primer ministre grec, Alexis Tsipras”, i ha assegurat que porten “100 dies de govern, i cap pas enrere”. Ha confiat que a la capital catalana a partir del 24-M “el sistema del teje-.maneje tindrà el seu oponent, que serà la municipalitat de Barcelona, que en els propers dies escriurà la història”. Karagkounis ha afegit que molta gent li demana què és Syriza, “i la resposta és que Syriza és Barcelona en comú”. “El canvi va començar a Grècia, i segueix a les eleccions municipals amb la victòria d’Ada Colau a Barcelona”, ha afirmat.

Per la seva banda, la vicepredidenta dels Verds/ALE, Ska Keller, ha fer una crida a "fer fora aquest nefast alcalde" i a "recuperar l'Ajuntament per la gent". "Necessitem més dones per canviar la política a tota Europa" ha dit Keller, que ha posat de manifest que cal "deixar enrere els anys foscos de l'austeritat, la desigualtat, i la Troika". "Els pobles hem d'estar units per recuperar la igualtat, la solidaritat i la fraternitat" i per això, ha dit Keller, cal que Barcelona també sigui "el motor de canvi" a Europa per recuperar la justícia social. "Teniu una gran responsabilitat: posar Barcelona al servei del canvi a Europa. A guanyar!", ha conclòs.

La vicepresidenta del Bloco de Esquerda, l’eurodiputada portuguesa Marisa Matias, ha afegit que li “encantaria poder votar a Barcelona, perquè necessitem que la il·lusió dels carrers, del canvi, arribi a les institucions, amb poder, i perquè no podem deixar els grecs sols, els hem d’ajudar”. “Estem recuperant la il·lusió”, ha assegurat.